En smakebit på søndag – Elantris

Jeg så Jurassic World på kino på fredag, og sitter nå og vurdere om kanskje det er på tide at jeg leser bøkene filmene er basert på. Filmen var skikkelig underholdene, akkurat som de andre. Mesterverk er de ikke, men det er da heller ikke poenget med denne type filmer. Så mens Jurassic Park III går på TV (igjen), fant jeg ut jeg kunne poste ukens smakebit.

Denne uken er den hentet fra Elantris, skrevet av Brandon Sanderson. Etter å ha lest hans Wheel of Time bøker var jeg nysgjerrig på hans egne bøker. Selv om jeg allerede hadde kjøpt Mistborn serien, så var det Elantris jeg leste først. Mistborn skal jeg forøvrig kose meg med nå i sommer, da jeg enda ikke har fått lest dem. Så gleder meg til det.

elantrisOm boken, fra Goodreads: The capital of Arelon, the home to people transformed into magic-using demigods by the Shaod. But then the magic failed, Elantris started to rot, and its inhabitants turned into powerless wrecks.

And in the new capital, Kae, close enough to Elantris for everyone to be reminded of what they have lost, a princess arrives. Sarene is to be married to unite Teod and Arelon against the religious imperialists of Fjordell. But she is told that Raoden, her husband to be, is dead.

Determined to carry on the fight for Teod and Arelon’s freedom, Sarene clashes with the high priest Hrathen. If Hrathen can persuade the populace to convert, Fjordell will reign supreme. But there are secrets in Elantris, the dead and the ruined may yet have a role to play in this new world. Magic lives.

“You’re getting better, my lady.»
«Don’t patronize me.»
«No, really, Your Highness. When you started painting five years ago, I could never tell what it was you were trying to depict.»
«And this is a painting of . .»
Ashe paused. «A bowl of fruit?» he asked hopefully.
Sarene sighed in frustration.

Boken er en frittstående episk fantasy, og den er en av favorittene mine fra fjoråret. Den er en av grunnene til at Sanderson er en av mine favorittforfattere. Har enda til gode å lese en bok han har skrevet som jeg ikke likte.

“I’m Galladon, from the sovereign realm of Duladel.
I’m most recently from Elantris, land of sludge, insanity, and eternal perdition. Nice to meet you.”

Vil du lese flere smakebiter, ta turen til Maris blogg. God søndag.

Bookmark the permalink.

35 Comments

 1. Jag har tänkt läsa något av Sanderson nu när hans första del i Mistborn-serien har kommit ut på svenska. Tack för smakebiten!

 2. Brandon Sandersons namn har dykt upp på många bokbloggar den senaste tiden. Börjar känna mig ganska så nyfiken 🙂

  • Har har skrevet mange forskjellige bøker. Om engelsk er ok er Steelheart en god ungdomsbok, men du kan også prøve første bok i Mistborn serien, den er nettopp kommet på svensk 🙂

 3. Tack för smakbiten!

 4. Ska läsa Sista riket nu i sommar hade jag tänkt. Trevlig söndag!

 5. Tack för smakebiten! Önskar dig en fin söndag. 🙂

 6. Tack för smakbiten!

 7. Jag ser fram emot att se Jurassic World. Jag har alltid gillat den filmserien. Sanderson är en populär författare. Jag tänkte läsa första boken i Mistborn i sommar när jag har lite mer tid att sätta mig in i världen. Tack för smakbiten. Ha en fortsatt trevlig söndag!

  • Jeg kunne godt tenke meg å se den igjen snart, men med mange andre filmer jeg vil se på kino får det vente til den kommer på Bluray.

   Jeg tenker også å begynne på Mistborn i sommer, men det blir den engelske versjonen for min del. 🙂

 8. Tack för smakbiten. Det var en okänd författare för mig.

 9. Brandon Sanderson er jeg også nysgjerrig på. Jeg har lest Wheel of Time serien frem til der Sandersons bøker begynner. Så dem må jeg nok lese først 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

  • Han var et veldig godt valg til å avslutte Wheel of Time, så de er gode bøker å begynne med. Etter det har du mange valg med ham, han skriver både episk og urban fantasy veldig bra. 🙂

 10. helt ny författare för mig. spännande omslag. tack för smakebiten!

 11. Takk for smakebit.:) Jag leser så lite på negelsk, og derfor går jeg vel glipp av en del gode fantasybøker antar jeg..

  • Ja det er dessverre ikke alle som blir oversatt til norsk. Men Mistborn av Brandon Sanderson kommer ut på svensk, så da får vi bare håpe ett av de norske forlagene får øynene opp som ham og begynner å utgi ham på norsk.

 12. Har länge varit sugen på att läsa något av Brandon Sanderson, men än har det inte blivit av. Men, nu är det verkligen dags! Tack för smakbiten!

 13. Tack för smakbiten! 🙂

 14. Det här är en författare som jag är nyfiken på 🙂 Tack för smakbiten!

 15. Mistborn är jag jättesugen på 🙂

 16. En ny bekantskap för mig. Tack för smakbiten! 🙂

 17. Oj, finns det böcker som Jurassic park bygger på? Det visste jag inte.

 18. Är så otroligt sugen på att läsa böcker av Sanderson. Har hört så mycket bra om författaren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *