En smakebit på søndag – The Maze Runner

Jeg holder på å lese meg gjennom Mistborn serien for øyeblikket, men ettersom jeg kune er i begynnelsen av første boken får en smakebit fra den vente. Denne uken valgte jeg heller en av bøkene jeg leste i fjor.

mazerunnerThe Maze Runner er skrevet av James Dashner, og er en ungdomsbok tilhørende science fiction sjangeren. Den ble filmatisert i fjor, med Dylan O’Brien fra Teen Wolf i hovedrollen. En av mine guilty pleasure serier, så da måtte jeg se filmen. Og kan ikke se filmen uten å lese boken først da.

På Goodreads kan man lese følgende om boken: When Thomas wakes up in the lift, the only thing he can remember is his name. He’s surrounded by strangers—boys whose memories are also gone.

«Nice to meet ya, shank. Welcome to the Glade.»

Outside the towering stone walls that surround the Glade is a limitless, ever-changing maze. It’s the only way out—and no one’s ever made it through alive. Then a girl arrives. The first girl ever. And the message she delivers is terrifying.

For å være typiske ungdomsbøker som nok går under den enorme fellesbetegnelsen Young Adult, er dette en ganske okei bok. Litt småproblematisk er den, men jeg synes det var en god og underholdene bok. Jeg leste den på kort tid, og har allerede lest oppfølgeren. Tredje og siste bok i serien er på leselisten, og blir nok lest i løpet av året.

“Shouldn’t someone give a pep talk or something?» Minho asked, pulling Thomas’s attention away from Alby.
«Go ahead,» Newt replied.
Minho nodded and faced the crowd. «Be careful,» he said dryly. «Don’t die.”

Vil du lese flere smakebiter, sjekk ut Maris blogg. God søndag 🙂

Bookmark the permalink.

29 Comments

 1. Köpte denna i vintras, men har inte läst den än. Blev så nyfiken när jag såg att den blivit film 🙂

 2. tack för smakebiten! har läst några få YA, men de har varit överraskande bra

 3. Den likte eg kjempegodt – veldig spanande, klarte ikkje å leggja boka frå meg. Eg likte spesielt godt at gutane meir eller mindre utviklar sitt eige språk!

  • Ja det at de utviklet egne nye ord på ting passet godt inn i boken. Og spennende er begge de to første ihvertfall, og regner nå med at den siste er spennende den også.

 4. Pingback: En smakebit på søndag – The Maze Runner | Blopp.no

 5. Tack för smakbiten!

 6. Tack för smakbiten!

 7. Jag hade väldigt höga förväntningar på den här boken, och tror att det gjorde att jag blev lite besviken. Dock funderar jag på att läsa uppföljaren…

  • Ja har man høye forventninger kan jeg se hvordan man kan bli litt skuffet. Anbefaler uansett at du gir andre boken en sjanse. Og siden du nå sikkert ikke har like høye forventninger håper jeg du liker den bedre. 🙂

 8. Pratade om böckerna vs film med några av ungdomarna i min närhet som tagit del av båda varianterna – och böckerna vann tydligen, stort!
  Tack för smakbiten!

 9. Tack för smakbiten 🙂 ser verkligen fram emot film nummer 2 som kommer i höst 🙂

 10. Tack för smakbiten. Den här boken står i sonens hylla (ja, alla tre på svenska). Mot mina principer har jag faktiskt sett filmen innan jag läst boken…

  • Noen ganger blir det bare til at man ser filmene først. Da pleier jeg å vente litt med å lese bøkene, sånn at jeg ikke sammenligner for mye.

 11. De här böckerna är jag nyfiken på. Tack för smakbiten! 🙂

 12. Takk for spennende smakebit. Tror ikke den er noe for meg, men tror nok niesen min vil lke den, så nå har jeg noe å anbefale henne 🙂

 13. Den står i bokhyllan och väntar på att bli läst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *