En smakebit på søndag – Hulder

Nytt år, nye smakebiter. Jeg begynner det nye året med en smakebit fra en av de siste bøkene jeg leste i 2015, nemlig Hulder, skrevet av Tonje Tornes. Dette er en ungdomsbok med røtter i norsk  folketro!

hulderForlaget har følgende å si om boken: Erik flytter med sin far til en liten bygd, der moren hans er innesperret på psykiatrisk klinikk. På gården der de bor, skjer det underlige ting om natten. En jente sniker seg rundt. En lettkledd jente med hale. Sammen med sine eneste venner i den nye klassen, det merkelige tvillingparet Trine og Tore, får Erik innblikk i de underjordiske kreftene som styrer den vesle bygda. Deres eneste guide i denne magiske verdenen er den vakre hulderen Flora.

Jeg synes dette var en spennende ungdomsbok, som jeg leste ut på bare noen timer. Sånn går det når man ikke vil legge boken fra seg for annet enn middag.

Smakebiten har jeg hentet fra bokens aller første kapittel.

Erik kjente et sting i hjertet. Mellom steinene var det en trekantet, mørk åpning, og foran den stod en høy, nærmest majestetisk kvinne. Hun hadde en grønn, glinsete kjole på seg, håret var tykt og mørkt og satt opp slik at det lå som en krone rundt hodet. Han visste at hun ville ham noe, selv om hun bare stod der og så på ham. Suget i brystet fortalte ham at han måtte bort til henne så fort som mulig.
– Nei, Erik! Hun er en hulder, hveste moren, og dro ham i t-sjorten.
Han hørte hva moren sa, men ristet henne av seg og begynte å gå over myra mot den grønnkledde. Moren ropte navnet hans, men det betydde ingenting. Det eneste som var viktig, var å komme seg frem til kvinnen. Han kjente frydefulle, nesten smertefulle støt i mage og bryst. For det var henne han hadde ventet på.

Vil du lese flere smakebiter, så finner du de linket på Mari sin blogg.

Min anmeldelse av denne boken finner du her.

Bookmark the permalink.

22 Comments

 1. Jag gillar omslaget och intressant smakbit. Tack och bock!

 2. Tack för smakbiten. Jag är lite småskeptisk till det övernaturliga i böcker…;-)

 3. Verkar spännande! Och jag gillar också omslaget!

 4. Takk for smakebiten. Jeg har lest denne og oppfølgeren (Forbannet), likte begge to veldig godt. Ha en fin søndag 🙂

 5. Det er så gøy at nordisk mytologi og overtro blir en større og større del av fantasymarkedet. Vi har jo så mange spennende historier! 🙂

 6. Coolt omslag, en bok jag skulle kunna tänka mig.

 7. Hulder er fin 🙂 Og Forbannet nesten enda bedre 🙂 Ha en riktig fin søndag!

  • Forbannet står på leselisten min i 2016, men må kanskje fremskynde den litt nå, for du er ikke den første som sier den er bra!

 8. huldror var väl ihåliga? om man såg dem på ryggen. inte fanns de i vatten, bara i skogen
  tack för smakebiten!

 9. Denne boken har jeg lagt merke til tidligere, men ikke lest den. Takk for påminnelsen

 10. Tror det här skulle kunna vara en bok för mig. Får se om den kommer på svenska eller om jag ska ge mig på att försöka läsa på norska. Tack för smakbiten!

 11. Tack för smakbiten! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *