En smakebit på søndag – Blodets galskap

Det har blitt lite tid til lesing siste ukene, siden Moya kom i hus, men i dag (går) satte jeg med ned i sofaen med hunden i fanget, og fant frem Blodets galskap. Jeg hadde lest knappe 50 sider av når jeg satt meg ned, men noen timer senere var jeg ferdig. Har du ikke lest denne boken, skrevet at Elisabeth Øvreberg, så håper jeg at du vurderer den. For dette er en av de beste bøkene jeg har lest i år.

blodets_galskapHva handler den om? Kamptrellen Eskil vinner uventet sin frihet på én betingelse. Han må dra til den avsidesliggende øya Gaptul slik at han ikke får anledning til å hevne seg på storjarlen som har holdt ham fanget og som har tjent store penger på Eskils ferdigheter med sverdet. Etter en dramatisk overfart fra fastlandet bestemmer Eskil seg for å ta snarveien over fjellet for å komme raskere til sitt endelige bestemelsessted. Her treffer han Nattjegerne fra et isolert samfunn hvor innbyggerne har utviklet seg helt annerledes enn vanlige mennesker. Fra å være kanskje Nordens mest fryktede kamptrell innser han at hans enorme krefter kommer til kort.

Anmeldelse kommer i løpet av den neste uken, av denne og flere av de andre bøkene jeg har lest eller lyttet til siste tiden. Frem til da, kos dere med denne smakebiten, hentet fra begynnelsen på boken.

Eskil spidder ham med sylskarpt blikk, kvast som sverdet han bruker på kamparenaen. Han kan se at presten er redd for ham. Alle er redde for ham. De tror at det eneste han kan, er å drepe. Det er å drepe eller å bli drept. Så enkelt, og så vanskelig. (s. 6)

Ønsker alle en riktig god søndag, og flere smakebiter finner du som vanlig linket på Mari sin blogg!

Bookmark the permalink.

25 Comments

 1. Är det fantasy? Det har kommit mycket bra norsk fantasy senaste tiden, verkar det 🙂

  • Ja det er fantasy. Og det er virkelig kommet mye bra norsk fantasy de siste årene. Noe som gjør meg kjempeglad!!

 2. Denne var ukjent for meg. Takk for smakebiten!

 3. Den verkar bra. Och snyggt omslag är ju inte fel. Tack för smakebiten.

  • Den er skikkelig bra. Omslaget var det som fikk meg til å låne boken på biblioteket, uten å vite noe som helst om den først, he he 🙂

 4. Det låter spännande. Tack för smakbiten!

 5. Denne har jeg veldig lyst til å lese! Har hørt mye bra om boka. 🙂

 6. Takk for smakebiten. Kjøpte denne til biblioteket mitt og da jeg leste den for gjennomsyn, ble jeg litt skuffet. Men scenen med reven ble med meg og var også et kraftig bilde.

  • Bare hyggelig. Jeg lesten den uten å vite noe om den på forhånd, og klarte ikke legge den fra meg. 🙂

 7. raffinerad titel! tack för smakebiten!

 8. Jeg har denne og har planer om å lese den i sommer. (Akkurat som om jeg kommer til å ha bedre tid da enn jeg har nå) Sukk! 🙂
  Jeg har en 18 mnd gammel hund som synes det er kjedelig når jeg leser, så han stiller seg ofte mellom meg og boken 🙂 Ha en riktig fin søndag!

 9. Tack för smakbiten!

 10. Tack för smakbiten! 🙂

 11. Jeg ble egentlig veldig skuffet jeg. Selve historien var medrivende, men det var noe med språket som lugget skikkelig for meg. Skjønner at jeg er en av de få som har det sånn da.

 12. Elisabeth Øvreberg

  Takk! Fantastisk å lese at Blodets galskap falt i smak, slikt varmer et forfatterhjerte mer enn du aner. Ha en fantastisk kveld 🙂

 13. Spännande! Tack för smakbit. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *