Bøker lest i det siste, en oppsummering

Jeg har lest en del bøker de siste ukene som jeg ikke har fått postet egne anmeldelser for, så da tenkte jeg å ta det i en og samme post. Mens jeg forbereder meg til årets NaNo, og prøver å få jobbet med Afterlife bok nummer en, så jobber jeg også med å klare årets lesemål. NaNo skal gå fint, satser på femte seier på rad i år, men lesemålene mine har jeg ikke klart enda. Men i år er mitt år!

Flere av bøkene i denne posten er lest i sammenheng med Bokklubben i Med Gandalf til Galaksen. For dem er podcaster med programmets meninger om boken tilgjengelig her.

De fire bøkene jeg vil snakke om her er The Coldest Girl in Coldtown, Elantris, Throne of Glass og The Maze Runner. Vil du vite hva jeg synes?

THE COLDEST GIRL IN COLDTOWN

Av Holly Black

Tana lives in a world where walled cities called Coldtowns exist. In them, quarantined monsters and humans mingle in a decadently bloody mix of predator and prey. The only problem is, once you pass through Coldtown’s gates, you can never leave.
One morning, after a perfectly ordinary party, Tana wakes up surrounded by corpses. The only other survivors of this massacre are her exasperatingly endearing ex-boyfriend, infected and on the edge, and a mysterious boy burdened with a terrible secret. Shaken and determined, Tana enters a race against the clock to save the three of them the only way she knows how: by going straight to the wicked, opulent heart of Coldtown itself
.

Denne boken var augusts bok i Bokklubben, og ble hovedsakelig valgt fordi vi kun hadde to uker på oss, og vi trengte noe som ikke ville ta så lang tid å lese. Det er typisk young adult/teen, med vampyrer såklart.

Det er lett underholding, hvis man ikke krever så mye ut av boken man leser. Tana er grei nok, og at den mystiske gutten de redder egentlig er vampyr kommer ikke akkurat som en overraskelse, men det betyr ikke at storyen blir værre av den grunn.

Noen av sidekarakterene irriterer meg, mer en Bella i andre Twilight-boken, og kjenner du meg vet du hva jeg synes om den boken. Selvfølgelig kunne denne boken vært bedre skrevet, og det samme går for halve karakter-galleriet, men jeg føler nesten det er å forvente.

Som YA er boken bra, den gir deg en god story, du har lyst å vite hva som skjer, feilene eri kke nok til å få deg til å kaste boken, og vampyrene er ikke vegtarianere som skinner i solen!

ELANTRIS

Av Brandon Sanderson

The capital of Arelon, the home to people transformed into magic-using demigods by the Shaod. But then the magic failed, Elantris started to rot, and its inhabitants turned into powerless wrecks.

And in the new capital, Kae, close enough to Elantris for everyone to be reminded of what they have lost, a princess arrives. Sarene is to be married to unite Teod and Arelon against the religious imperialists of Fjordell. But she is told that Raoden, her husband to be, is dead.

Determined to carry on the fight for Teod and Arelon’s freedom, Sarene clashes with the high priest Hrathen. If Hrathen can persuade the populace to convert, Fjordell will reign supreme.

But there are secrets in Elantris, the dead and the ruined may yet have a role to play in this new world. Magic lives.

Bokklubbens bok for september var en frittstående episk fantasy roman skrever av Brandon Sanderson. Jeg har allerede skrevet anmeldelse for denne boken i netsak for radioen, så i steden for å gjenta meg selv her sender jeg dere bare over dit. Klikk her for nettsaken.

THRONE OF GLASS 

Av Sarah J. Maas

In the dark, filthy salt mines of Endovier, an eighteen-year-old girl is serving a life sentence. She is a trained assassin, the best of her kind, but she made a fatal mistake: she got caught.

Young Captain Westfall offers her a deal: her freedom in return for one huge sacrifice. Celaena must represent the prince in a to-the-death tournament—fighting the most gifted thieves and assassins in the land. Live or die, Celaena will be free. Win or lose, she is about to discover her true destiny. But will her assassin’s heart be melted?

Dette er oktobers bok i Bokklubben, og det gjør dette litt tricky. For jeg har lyst til å skrive om den, men jeg vil ikke røpe noen av mine meninger før vi har sending om boken i begynnelsen av november heller. Så da velger jeg å være kort. Dette er fantasy, første bok i en serie, og coveret alene var gunnen til at jeg kjøpte den. Jeg elsker denne type cover, pluss den ser skikkelig badass ut!

Er det bra å kjøpe bok basert på coveret, eller kan man kjøpe katta i sekken? Hør på Gandalf i november for å finne svaret, og er det jeg som skriver nettsaken så poster jeg link her!

THE MAZE RUNNER

Av James Dashner

When Thomas wakes up in the lift, the only thing he can remember is his name. He’s surrounded by strangers—boys whose memories are also gone.

Outside the towering stone walls that surround the Glade is a limitless, ever-changing maze. It’s the only way out—and no one’s ever made it through alive.

Then a girl arrives. The first girl ever. And the message she delivers is terrifying.

Remember. Survive. Run.

Med filmen på kino fant jeg ut det var på tide at jeg leste denne boken. Den har vært på listen min over bøker jeg vil lese en stund, men har bare ikke kommet så langt. Boken er dystopisk young adult, og den første i en triologi.

Bokens hovedperson er litt all over the place, noen som gjør meg glad den ikke er skrevet i første person. Og ikke la dere lure av baksideteksten om en jente, for store deler av boken gjør hun egentlig ikke så mye, og når hun først gjør noe så er det ett par klisjeer vi må gjennom først.

Jeg vet ikke helt hva jeg kan si om denne boken. jeg liker ikke å forklare hele plott i anmeldelser, men heller hvilke inntrykk jeg sitter tilbake med. Jeg synes ikke boken var så veldig god, men så har vi det at jeg leste den på to dager, og det har litt å si det også. Jada, den er relativt lettlest, men er en bok kjedelig pleier det å ta meg lengre tid å komme gjennom den. Så noe var der, selv om jeg ikke helt kan sette spikeren på det.

Jeg ville vite hva som skjedde, selv om det viste seg at det gjerne ikke var helt så bra som jeg skulle ønske. Jeg kommer til å lese de neste bøkene i serien, og ikke bare fordi jeg allerede har kjøpt dem (jeg kunne ikke bare kjøpe en, for tenk om nye cover kom, da hadde jeg måtte bytte den første ut for å ikke rote til bokhyllen). Neste i serien er The Scorch Trials, så får vi se om inntrykket mitt blir bedre etter å ha lest den. Misforstå meg rett, boken er ikke dårlig, men mesterverk er den heller ikke. Er du ute etter en spennende bok, og ikke krever så mye av den, så anbefaler jeg denne på det vamreste.

One thought on “Bøker lest i det siste, en oppsummering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.