Bokåret 2012

I fjor hadde jeg som mål å lese 25 bøker, noe jeg trodde skulle være enkelt og greit. Men det gikk nå engang ikke sånn, og jeg endte til slutt på 11 bøker lest, noe som ikke er så altfor mye. For å være ærlig, så er det helt ok for meg, for jeg leste 11 nye bøker, og noen av de var fantastisk bra, mens andre var en forsøk på nye sjangre som nok kommer til å bli med bare forsøket.

I 2012 leste jeg følgende bøker:

 • The Hunger Games av Suzanne Collins
 • Catching Fire av Suzanne Collins
 • Mockingjay av Suzanne Collins
 • Kitty and the Midning Hour av Carrie Vaughn
 • Red av Jordan Summers
 • A Storm of Swords av George R.R. Martin
 • A Feast for Crows av George R.R. Martin
 • The Gun Seller av Hugh Laurie
 • A Dance With Dragons av George R.R. Martin
 • The Eye of the World: Graphic Novel, Vol.1
 • The Eye of the World: Graphic Novel, Vol. 2

Disse kan deles inn i følgende hovedsjangre, selv om noen av de også kan gå under flere sjangre. Favorittsjangeren min er fantasy, da med urban fantasy som undersjanger jeg de siste årene har lest en del bra i også. Men i år tok jeg sjansen på å prøve nye ting, noe jeg i ett par tilfellet angret fort på, men for det meste åpnet det nye litterære dører jeg kastet meg gjennom med glede!

 • Fantasy (3)
 • Young Adult  (3)
 • Supernatural romanse  (2)
 • Krim (1)
 • Graphic novel (2)

Det var nok bare to bøker i år som virkelig ikke var helt min stil, og en som bare skuffet stort. Red av Jordan Summers og Kitty and the Midnight Hour av Carrie Vaughn var bøker av en ny sjanger, paranormal, og begge to var bøker jeg hadde en viss forhåpning til da jeg leste bakpå dem. Men begge to skuffet sterkt. Spesielt Red kunne vært så veldig mye bedre, hvis man bare hadde tatt dette romanse plottet ut av boken, og heller fokusert på en tydelig post-apokalyptisk verden met enormt litterært potensiale. Til slutt her har vi Mockingjay, siste bok i The Hunger Games serien, som bare var en skuffelse. De to første bøkene var veldig bra, og den siste var delvis kjempebra den også. Men så falt det helt fra hverandre på slutten.

På den andre siden har man derimot årets virkelig bra bøker. Her finner man The Gun Seller, skikkelig bra britisk krim, The Hunger Games, første bok i Suzanne Collins serie, som jeg knapt klarte å legge fra meg, og ikke minst, George R.R. Martins A Song of Ice and Fire bøker. Her er det kun A Dance With Dragons som skuffer litt, men ikke nok til å dra hele serien ned i mine øyne. Og så var det Eye of the World tegneseriene, som er helt perfekte i mine øyne, og fikk meg til å ville ta for meg hele Wheel of Time serien på nytt igjen.

Det ble ikke så mye lesing på med i fjor, men i år har jeg store planer om å klare ihvertfall 25 bøker. Og på toppen av listen av bøker jeg har store planer om å lese i 2013 er disse:

 • The Hobbit av J.R.R Tolkien
 • World War Z av Max Brooks
 • Rivers of London av Ben Aaronovitch
 • A Memory of Light av Robert Jordan og Brandon Sanderson
 • Summer Knight av Jim Butcher

Jeg har allerede begynt på The Hobbit, startet en halv time inn i det nye året og er allerede over hundre sider inn i den. Etter det er det enten Butcher eller Brooks som står for tur tenker jeg. Ellers finner man anmeldelser av bøker jeg har lest postet på Hva Leser Du? bloggen, og liste over alle bøkene jeg har lest, holder på å lese og kommer til å lese, på GoodReads profilen min.

2 thoughts on “Bokåret 2012

 1. Du har definitivt noe å glede deg til på leselisten din. World War Z og Rivers of London var noen av de jeg elsket absolutt høyest i året som gikk, og de fleste vet vel hva jeg synes om Butcher sine bøker 😛

  1. Gleder meg allerede. Er ferdig med Hobbiten (var ferdig på kvelden den 1, så det tok meg cirka 24 timer å lese den..) og tenker Butcher er neste. Må få kjøpt Rivers of London, men har satt ned forbud mot å kjøpe nye bøker før jeg har lest flere av de jeg har.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.