Når man ikke har noe annet valg

Jeg elsker bøker. Lydbøker, e-bøker og papirbøker, jeg elsker alle formater. Jeg vet mange ikke har noe problem med å legge fra seg bøker om de ikke fenger, men jeg er ikke en av dem. Jeg hater å legge fra meg en bok halvlest. Jeg kan bare huske at det har skjedd en gang tidligere, for mange år siden. Nå husker jeg knapt hva den boken handlet om, men tittelen vil jeg aldri glemme; The Book of Air and Shadows. Pro tip: Ikke les den!

Men noen ganger man man ikke noe valg. For andre gang har jeg akseptert at jeg rett og slett ikke bryr meg nok om en bok til å bruke mer tid på den.

Denne gang var the The Sword of Shannara som måtte vike. Eller, forbli ulest på min Kindle Voyage. Kjipt, for jeg hadde store forventninger, men den klarte aldri å leve opp til dem. Jeg har prøvd å finne noe i boken som får meg til å ville fortsette i over ett år. Men nå er det nok.

Jeg har altfor mange uleste bøker i bokhyllen til at jeg kan bruke mer tid på denne. Så jeg legger den fra meg, for øyeblikket. Kanskje jeg prøver igjen om noen år. Kanskje ikke.

Så var det bare å bestemme meg for hvilken nye bok jeg vil lese. I mellomtiden har jeg to bøker jeg har lest før (og elsket) som ligger i lesebunken; Fool’s Errand og The Watchmaker of Filigree Street.

4 thoughts on “Når man ikke har noe annet valg

  1. Før la jeg aldri fra meg bøker heller, det føltes bare helt feil! Men nå er jeg ikke så vanskelig på det lenger. Det er så mange bøker jeg elsker i verden, så jeg gidder ikke bruke tid på de jeg ikke liker. Så er helt med på å legge bort bøker som ikke fanger oppmerksomheten!

    God helg! 🙂

    1. Kanskje jeg og kommer dit en gang, he he. Føles fremdeles helt feil. Men regner med at det ikke har skjedd for siste gang, for å si det sånn. 🙂

  2. Tatt i betraktning hvor lik boksmak vi har, er jeg ikke overrasket over at det var en Shannara-bok du måtte legge fra deg. Husker ikke hvilken av bøkene jeg leste (det er mange år siden), men jeg husker fremdeles hvor irritert jeg var på den.

    Det er ytterst sjelden jeg klarer å legge fra meg en bok uten å lese den ferdig, mest fordi jeg har vært ute for at bøker som var dårlige i begynnelsen faktisk endte opp med å bli veldig bra litt uti boken. Men det finnes jo noen det rett og slett ikke er håp for selvsagt…

    1. Der var ikke håp om å fullføre den heller. Tok meg altfor lang tid å innse at den rett og slett ikke var noe god, og jeg kunne ikke brydd meg mindre om hva som skjedde videre..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.