Omreisende arkeolog

Det har ikke blitt så mange oppdateringer på meg i det siste. Det kan nok ha noe med at jeg for øyeblikket befinner meg i Sogn, hvor jeg ut juni i år har jobb som omreisende arkeolog!

Det hele begynte fredagen før uken før påske – altså to dager før palmesøndag – da jeg fikk en mystisk telefon fra Fylkeskommunen i Sogn og Fjordane. Okei, så den var kanskje ikke så mystisk. De hadde øyeblikkelig behov for feltarkeologer for årets sesong, og spurte om jeg kunne komme fra 16 april. Ettersom det alltid er kjekt med relevant jobberfaring tok det ikke mange sekundene før jeg sa ja og var i himmelen. Faktisk hadde jeg denne samtalen i bilen utenfor huset, og hadde en liten sittende seiersdans i førersetet da jeg la på.

Så for en uke siden tok jeg sekken på ryggen, og dro av gårde med to andre. Vi er til sammen fire feltarkeologer som reiser rundt i lag av to, og vi er alle utdannet i løpet av det siste året. Det tok meg ikke lange tiden å skjønne at sekk ikke var tingen, så denne uken har jeg koffert i stedet. Mye mer praktisk, ettersom jeg aldri fant hva jeg så etter i sekken…

For øyeblikket har jeg kontrakt som feltleder (yep, leder!) ut juni, men det er mulig at de også trengte folk fra august og ut i oktober. Når man er feltarkeolog er man ute på registrering hele tiden. Så har ikke fast bosted, men reiser fra uke til uke. Denne uken er vi i Hyllestad, og skal vel være her hele uken. Forrige uke var vi i Bremanger, hvor vi ikke var langt fra Grotle. Og der fant vi blant annet denne herlige stranden!

Og ja, der var mer enn bare en slik strand der. Og ja, jeg gikk på den barbeint, noe som var helt herlig. Og ja, jeg vasset i vannet, noe som var vanvittig kaldt!

Denne uken har vi internett i leiligheten vi bor i, men det er ikke sikkert vi er like heldige neste gang. Men har nå laptop med, og håper jeg kan få skrevet litt senere. Men må si at det ofte frister mer å lese ASOIAF bok fire! Men, målet er å bli ferdig med å skrive førsteutkast på bok en før årets NaNo, så må nok vie litt tid til skriving også i tiden fremover.

6 thoughts on “Omreisende arkeolog

  1. Høres superkjekt ut! Også leder og greier og greier, najs 😉 Håpe du finne en ny sivilasjon elle noke sånt kult, så kan me alle skrive NaNo12 om deg ;D

  2. Høres kjekt ut! Utrolig bra at du fikk denne sjansen. Jeg gir sikkert en lyd når jeg er hjemme i fylket (om noen få uker, skulle jeg tro) hvis du har lyst til å finne på noe 🙂

  3. Er nok tilbake i Bergen i Juli. Litt usikker på hvor lenge jeg blir, om jeg drar nordover til bestemor eller ikke. Må se det an.

    Catrine, er hjemme i Bergen i helgene, men du kan jo gi en lyd når du vet når du skal ‘hjem’, så kan jeg jo se om jeg bli i Førde i helgen. Hvis ikke kan man nok finne på noe en helg jeg er hjemme. Neste for meg blir helgen etter 17 mai, ettersom de tre neste er jeg i England/Tønsberg/Danmark. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.