Omtale: Catching Fire av Suzanne Collins

6472227Dette er bok nummer to i The Hunger Games serien av Suzanne Collins. Bok nummer en var nesten umulig å legge fra seg, og jeg ble gledelig overrasket over at den samme gjaldt for bok nummer to.

Ettersom denne anmeldelsen kan inneholde spoilers for resten av denne serien, så har jeg valgt å skjule den. Så trykk les mer får å kunne gjøre nettopp det, lese mer 😉

Katniss Everdeen survived the Hunger Games. Now the Capitol wants revenge.

Against all odds, Katniss Everdeen and Peeta Mellark are still alive. Katniss should be relieved, but now there are whispers of a rebellion against the Capitol — a rebellion that Katniss and Peeta may have helped crate.

As the nation watches Katniss and Peeta, the stakes are higher than ever. One false move and the consequences will be unimaginable.

Katniss Everdeen og Peeta Mellark overlevde the Hunger Games i bok en ved å lure spillmestrene; la os begge vinne eller så tar vi selvmord. Det gjorde dem begge til vinnere at the Hunger Games, noe som ikke hadde skjedd før, men det gjorde dem også til mål. For det er trykkede tilstander i alle de tolv distriktene, og det skal ikke mye til før det koker over.

Jeg fant at jeg til tider var litt irritert på Katniss, men da fordi hun ikke kunne se hva jeg som leser kunne se, at hun leste mennesker og situasjoner feil. Som leser irriterte den, men ikke på noen slik måte at det gikk ut over bok og handlingen.

Og handlingen er bra. Det går fremover hele tiden, og det er ikke så altfor mye som er forutsigbart, noe som er bra. Og når man leser en bok på to-tre dager, på toppen av at man også har mye annet å gjøre, ja da er det snakk om en god bok.

Har man lest den første boken så er det nesten en selvfølge at man også leser resten av serien, noe jeg vil gjøre når jeg begynner på tredje og siste bok i denne serien i morgen. Men det er hyggelig at man faktisk er glad for at man leser resten av serien, og at bok nummer to faktisk er like god som den første. Det er ikke alltid sånn, men for meg, så var Catching Fire like god som The Hunger Games. Så har du ikke lest noen av dem ennå, så er det bare å sette i gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.