Omtale: Mockingjay av Suzanne Collins

mockingjayDette er tredje og siste bok i  The Hunger Games serien av Suzanne Collins. De to første bøkene i denne serien har allerede blitt anmeldt her, så fant ut at da måtte jeg jo også anmelde den siste i serien.

Ettersom denne anmeldelsen kan inneholde spoilers for hele denne serien, så har jeg valgt å skjule den. Det vil si at hvis du leser mer risikerer du å få vite ting som allerede har skjedd i de to første bøkene.

Baksidetekst: Katniss Everdeen has survived the Hunger Games twice. But she’s still not safe. A revolution is ufolding, and everyone, it seems, has a hand in the carefully laid plans – everyone except Katniss.

And yet she must play the most vital part in the final battle. Katniss must become their Mockingjay – the symbol of rebellion – no matter what the personal cost.

Tredje bok begynner rett på der hvor bok nummer to sluttet. Katniss er blitt reddet fra Hunger Games stadion av rebellene fra Distrikt 13, men Peeta ble tatt til fange av presidentens menn. Nå befinner Katniss seg hos rebellene fra distriktet ingen viste at hadde overlevd, og igjen vil de øvre makter bruke henne, her i form av revolusjonens store håp og symbol, the Mockingjay.

Jeg vil ikke si noe stort mer enn dette, da det vil være å gi for mye av handlingen i boken. Som de to første er den grei og lese, selv om jeg nå fant at jeg til tider ble en smule mer irritert over å være inne i hodet til hovedpersonen enn jeg har vært i de to andre bøkene. Men da var det nok det at jeg befant meg sånn inne i handlingen at jeg ikke var enig med hovedpersonens tanker og meninger.

Handlingen er rask og full av spenning, og man viste aldri helt hva som kom til å skje. Noe var forutsigbart, mens andre ting ser man ikke komme. Som de to andre bøkene blir man dradd inn i handlingen, og det er til tider vanskelig å legge boken fra seg.

Det eneste jeg ikke likte var slutten. Jeg følte at der gikk ting for forst igjen, og til tider var det forvirrende å se ting fra kun hovedpersonens synspunkt, og det ble også veldig rotete på slutten. Og ikke minst, det var for fort. Kanskje er det det av jeg ikke likte avslutningen, og synes deler av det var altfor forutsigbar, og ikke mist, out of character, for å si det på godt norsk.

Serien som helhet er ganske så bra. Det er bøker man ikke klarer å legge fra seg, bøker man ikke vil legge fra seg, og bøker så gjør at man har lyst til å lese mer. Og selv om jeg personlig ikke helt likte slutten på siste boken, så betyr ikke det at jeg ikke synes hele serien er ufattelig bra. Så selv om siste boken bare ble tre stjerner for meg, hvor slutten er det som trekker ned, så er hele serien i sin helhet en klar fire stjerners affære!

 

Opprinnelig postet på Hva Leser Du? Se kommentarfelt der for en flott diskusjon om slutten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.