Filmanmeldelse – Jupiter Ascending

Jeg har ikke anmeldt filmer før her i bloggen, men fant ut at innimellom kan det være gøy det også. Så da begynner jeg med Jupiter Ascending som jeg så nå i helgen som var.

promo1Jupiter Ascending er nyeste science fiction film regissert av Andy og Lana Wachowski (under The Wachowskis). I hovedrollene finner du Mila Kunis, Channing Tatum og Sean Bean. Sistnevnte har dårlig karma i filmer generelt, men jeg har ikke tenkt å utdype noe mer enn det (re. Sean Bean dauer ofte, ikke les for mye inn i det).

Filmen handler om Jupiter, spilt av Mila Kunis, en ung ulovlig innvandrer i fremtidens Amerika, som tilbringer dagene på vaskejobber sammen med moren og familien, som de også bor oss. De virker som en noenlunde typisk immigrant familie i USA, slik man ser på film. Jupiters far døde før hun ble født, og hun kom til verden i en container på vei over Atlanteren.

For å tjene ekstra penger for å kjøpe et teleskop blir hun overtalt til å selge eggene sine, men når hun drar for å gjøre det endrer hele livet hennes seg. For på jorden finner man voktere, romvesener som er forkledd som mennesker, og etter å ha verifisert hennes DNA prøver de å drepe henne. Hun reddes av Caine, spilt av Channing Tatum, et genmodifisert menneskehybrid som har fått i oppdrag å redde livet hennes.

Det viser seg at Jupiter er en reinkarnasjon av en tidligere kongelig i Abrasax familien, en intergalaktisk kongefamilie som eier tusenvis av planeter, blant annet jorden. Og menneskene har ikke utviklet seg på jorden slik vi trodde, vi ble plantet, for senere å høstes.

promo2Mer enn det vil jeg ikke si om selve handlingen, det er vel omtrent hva som fremkommer av traileren. Filmen er akkurat hva den ser ut til, et storslått episk space opera! Filmen ser ikke ut til å få de beste anmeldelsene i avisene, noe som gjør at jeg lurer på hva folk egentlig forventer når de går og ser filmer innenfor sjangeren. For denne levde så absolutt opp til mine forventninger. Den har alt jeg forventer av noe innenfor sjangeren. Det er storslått, effektene er gode, og det er nok action til at man ikke merker at tiden går. Kostymene til spesielt Mila Kunis var helt fantastiske, og sminke og effekter er for det meste veldig bra.

Man kan heller ikke klage på kostymene til Channing Tatum, og jeg må si jeg liker at i noen scener har man nesten et lite rollebytte. For da er det ikke Jupiter som spankulerer rundt halvnaken, men Caine. Ikke hverdagskost for sjangeren.

promo3Noen ganger er action-sekvensene litt over the top. Det er å forvente i dagens filmer, og siden dette er science fiction, med fremtidens teknologi, så kan man slippe unna med det. Humor er viktig i de fleste filmer, men den føles aldri påtatt. Plottet er vel det som oftest får gjennomgå i andre anmeldelser jeg har lest, men her har jeg ikke så mye å innvende. Det var kanskje ikke nyskapende, men det må da heller ikke alltid være det. Alle kan ikke finne opp hjulet! Jeg fant få hull i det, og selv om de nok er er, så var de ikke så åpenlyse at det gikk ut over kino-opplevelsen.

Jupiter Ascending er en utrolig vakker film! Det er vansklig å finne bilder som viser nøyaktig hvor vakker den er men jeg håper det kommer frem. Dette er science fiction på sitt beste. Med en mytos jeg gjerne vil vite mer om, og hvor selv de små sidekarakterene skinner. Jeg ble overrasket over hvor godt jeg faktisk likte filmen. Selvsagt er det noen steder det gjerne ble litt mye, men ingen filmer er helt perfekte.

Dette er en film jeg så absolutt anbefaler. Liker man science fiction tror jeg at denne nok kan falle i smak. Bare husk å ikke forvent Matrix, for da blir det bare feil. Jeg storkoste meg på kino, og synes den var vel verdt hver eneste krone. Denne underholder!

Utgivelsesår: 2015
Stjerner: 4/5

(Alle bilder tilhører Warner Bros og Village Roadshow Pictures)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.