30 Dagers Bokutfordring: Dag 8

Dag 8: Den mest overvurderte boken

lotrDette er nok en litt upopulær ting å si, men en av de mest overvurderte bøkene jeg har lest er Ringenes Herre av J.R.R Tokien. Misforstå meg rett, jeg sier ikke den er dårlig, jeg er jo en LotR fan (Legolas!). La meg forklare. Jeg leste bøkene for første gang kjempefort. Hadde nettopp sett The Fellowship of the Ring på kino, og ville vite hva som skjedde. Så jeg slukte bøkene.

To år senere, når Return of the King skulle komme på kino, ville jeg lese bøkene igjen, og da slet jeg virkelig. Nå må jeg si at jeg har kun lest dem på engelsk, og da er det språket som ødelegger. Jeg var vant til mer moderne fantasy, og Ringenes Herre ble rett og slett for gammeldags of hardt. Enkelte deler var også totalt unødvendige (Tom Bombadil), noe som ikke gjorde saken noe bedre.

Kort fortalt, andre gangen jeg prøvde å lese dem kom jeg ikke gjennom første boken en gang før jeg bare måtte gi meg. Etter det har jeg ikke prøvd en tredje gang, enda. Jeg har kjøpt et nydelig boks-sett med de tre bøkene da, så jeg vil jo lese dem igjen. Filmene er jeg stor fan av, og mener selv at alt som er bra i bøkene er med, og eventuelle endringer passer.

Jeg har alltid hørt at de skal være så bra bøker, men språkmessig er de ikke så fantastiske som folk skal ha det til, ihvertfall ikke på engelsk. Så ja, for meg, er Ringenes Herre overvurdert.


Dag 1: Den beste boken du har lest så langt i år
Dag 2: En bok du har lest mer enn 3 ganger
Dag 3: Din favorittserie
Dag 4: Favorittbok i din favorittserie
Dag 5: En bok som gjør deg glad
Dag 6: En bok som gjør deg trist
Dag 7: Den mest undervurderte boken
Dag 8: Den mest overvurderte boken
Dag 9: En bok du ikke trodde du ville like, men som du endte opp med å elske
Dag 10: Favoritt blant klassikerne
Dag 11: En bok som du hatet
Dag 12: En bok som du pleide å elske, men ikke nå lenger
Dag 13: Din favorittforfatter
Dag 14: Favorittbok av din favorittforfatter
Dag 15: Favoritt mannlige karakter
Dag 16: Favoritt kvinnelige karakter
Dag 17: Favoritt sitat(er) fra din(e) favoritt bok/bøker
Dag 18: En bok som skuffet deg
Dag 19: Favorittbok som det har blitt lagd film av
Dag 20: Favoritt romantiske/kjærlighets bok
Dag 21: Favorittbok fra din barndom
Dag 22: Favorittbok som du eier
Dag 23: En bok som du har hatt lyst å lese lenge, men som du fortsatt ikke har lest
Dag 24: En bok som du skulle ønske flere personer ville lese
Dag 25: En karakter som du gjenkjenner deg mest i
Dag 26: En bok som endret din mening om noe
Dag 27: Den mest overraskende vrien eller slutten
Dag 28: Favoritt titler
Dag 29: En bok som alle hatet, men som du likte
Dag 30: Din favorittbok igjennom tidene

2 thoughts on “30 Dagers Bokutfordring: Dag 8

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.