Lese-og skrivemål for 2016

Da er vi inne i det nye året, og det er på tide å oppdatere lese-og skrivemålene mine. Selv om dette er en bokblogg, så er skrivingen en såpass stor del av livet mitt at jeg også vil dele noen av skrivemålene mine her. Men først, en liten oppsummering av hvordan det gikk med fjorårets mål.

Skrivemålene for 2015 – en oppsummering 
I fjor hadde jeg mål om å fullføre førsteutkastet til Memories, noe jeg klarte med glans i fjor høst. Andreutkastet av The Afterlife Occurrence ble det værre med, men 5 av 21 kapitler kom jeg gjennom, så det er da noe. Til slutt skulle jeg være med i minst èn Camp Nano i tillegg til vanlige Nano i november. Jeg var med på Camp i sommer, men det ble ikke skrevet like mye som jeg hadde planlagt dessverre. Men i november gikk det aldeles strålende, og jeg fullførte uten de store problemene.

Skrivemålene for 2016
Jeg har mer utfyllende mål på skrivebloggen, men nevner kjapt tre av dem her på siden. Kanskje de tre som er viktigst for meg i 2016. Aller først, bli ferdig med andreutkastet til The Afterlife Occurrence. Så, skriv ferdig Remnants, og del den med verden. Det må redigering til før jeg kan dele noe, men planen er å gjøre det i løpet av våren. Til slutt, som vanlig skal jeg være med på Nanowrimo i november, og vinne! For mer utfyllende informasjon om målene kan du lese om den på Skrivemål siden.

Lesemålene for 2015 – en oppsummering
I fjor hadde jeg som mål å lese 30 bøker, noe jeg tenkte var lavt nok til at jeg skulle klare det, men alikevel høyt nok til at det kunne by på problemer. Jeg hadde ikke trengt å bekymre meg, for jeg endte opp med å lese hele 47 bøker i fjor! Lesemålene mine var noe spesifikke, og kun ett av dem bød på problemer, nemlig klassikerne. Jeg hadde som mål å lese 2 klassikere, men sånn gikk det bare ikke. Jeg ser ikke på dette som noe stort nederlag, og synes fremdeles at 47 bøker er ganske så bra i seg selv!

Lesemålene for 2016
I år legger jeg listen på 40 bøker. Det er 10 mer enn i fjor, og jeg burde kanskje lagt den enda høyere, men jeg tenkte jeg ikke burde bli for kjepphøy. Det skal for det meste gå i engelsk fantasy eller YA i år, men også norske bøker har jeg planer om å lese en god del av. Det at minst 20 av bøkene kommer fra Leselisten slik den står i dag (og ikke være nye bøker jeg kjøpet og legger til på listen) burde nok egentlig vært et mål i seg selv, men for å være ærlig vet jeg ikke helt hvor realistisk det er. Jeg er litt for glad i å kjøpe nye bøker! Se hele sjanger-inndelingen på Lesemål siden.

Da er de postet, målene mine for 2016. Offisielle og hele greien. Så får vi se om ett år da, hvordan dette endte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.