Noen ganger har man nesten ikke ord

Noen ganger har man nesten ikke ord for hva man egentlig føler. Og jeg må si at jeg har det litt sånn i dag. For i dag har jeg satt meg ned, hentet inn slutten av ‘Flukten av Dyreskogen’ som ble skrevet som en del av Camp Nano i år, og lagt den der den hører hjemme. Og med det var jeg plutselig ferdig med førsteutkast av bok nunner en i fantasyserien min…

Jeg har jobbet lenge med denne, og tenkt på den ennå lengre enn det, og så plutselig er jeg der, hvor den er ferdig, og jeg for aller første gang i mitt liv skal begynne å jobbe med ett skikkelig andreutkast. For første gang skal det omskrives og omskrives og omskrives litt til, og noe som allerede er lengre enn noe annet jeg har skrevet noen gang skal bli enda lengre.

Den uoffisielle tittelen her på bloggen vil nok fremdeles være det den er en stund til, men kanskje når jeg kommer meg gjennom denne en gang eller to så vil jeg føle at jeg er klar til å bruke den egentlige tittelen. Jeg vet jeg er rar, men vil ikke bruke den på nett før jeg føler boken er mer klar.

Antall ord endte på 97 286. Det er nesten 100k det! Og regner med at andreutkastet ender på rundt 120k. Er noe fra denne som nok vil bli flyttet til bok to, men mye som må fikser på og skrives så mye mye bedre. Første halvdel er jo fra NaNo 2010, så mye som kan fikses der, he he.

Har mye mer jobbing foran meg med denne, men må si at jeg faktisk gleder meg til å begynne. Og selv om Camp NaNo i år endte med bare 22k ord, så er det over 15k ord som tilhører bok nummer to i denne serien, og det kan jeg ikke klage på. Men når november kommer, da blir det andre boller (og kaffe for den saks skyld), for da er det 50k som gjelder, og det å ikke klare det er rett og slett ikke et alternativ!

9 thoughts on “Noen ganger har man nesten ikke ord

  1. Oi, hurra! Så superkjekt! 😀 Har et par halvferdige utkast liggende å slenge på PCen. Og til og med det føles godt, å bare ha en halv boks utkast. Så kan tenke meg at å ha en heeel bok ferdig planlagt og utkast-skrevet må være fantastisk! 😀 Hurra igjen! Kanskje jeg får skrevet ferdig en hel bok til NaNo12? 😉

  2. Gratulerer! Ikke så lenge siden jeg kjente på samme følelsen selv, det var vel i vår en gang, og den er helt fantastisk 🙂 Lykke til med andreutkast, og sørg for å nyte ferdig-førsteutkast-følelsen ordentlig!

    1. Takk. Har begynt å se på det, få det inn i nytt Scrivener prosjekt og klargjøre og sånn. Over helgen skal jeg sette meg ned, og lese igjennom det for aller første gang. Blir spennende, men også litt skremmende (siden 50k+ ord er fra NaNo, he he).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.