En Smakebit på Søndag – Redshirts

Flukten fra virkeligheten publiserer hver søndag en smakebit fra boken hun leser, og inviterer andre bloggere til å bli med. Skriv et innlegg om din smakebit, og link innlegget ditt til Maris innlegg.

redshirtsUkens smakebit kommer fra Redshirts av John Scalzi. Jeg leste denne boken i november i fjor, og skrev da også anmeldelse, som kan leses her.

Redshirts er basert på de kjente redshirt karakterene man finner i TV serien Star Trek. Uten å være direkte Star Trek da, eller satt i samme univers. I Redshirts følger vi mannskapet på romskipet Intrepid; forskerne og de andre som bærer røde sjorter.

Boken er en parodi pakket inn i meta, med tidsreiser og en mikro (eller noe som er ganske så lik en mikro da) som kan løse all verdens problemer. Eller, så godt som alle da! Og den er pakket full av fantastiske smakebiter! Som denne her, som forklarer litt av problemet med skipet.

“You’ll notice that the Intrepid’s inertial dampeners don’t work as well in crisis situations, Dahl remembered Jenkins telling them. The ship could do hairpin turns and loop-de-loops any other time and you’d never notice. But whenever there’s a dramatic event, there goes your footing.”

Samme er nok sant for Enterprise vil jeg tro. Men hva med tidsreise, eller reise til en annen virkelighet, hvor du møter en annen versjon av deg selv, mer eller mindre?

“Jesus,» Kerensky said, looking around. «You people. I have one of the most incredible experiences I’ll ever have, talking with the one person who really gets me – who really understands me – and you’re all down here thinking I’m performing some sort of time-travelling incestuous masturbation thing.”

Redshirts er full av gode smakebiter og one-liners. Har du ikke lest den, så håper jeg disse gjør at du putter den på leselisten!

“Well, that’s science fiction television for you, though,» Abnett said. «Someone’s got to be the red shirt.”

14 thoughts on “En Smakebit på Søndag – Redshirts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.