En Smakebit på Søndag – The Eye of the World

Flukten fra virkeligheten publiserer hver søndag en smakebit fra boken hun leser, og inviterer andre bloggere til å bli med. Skriv et innlegg om din smakebit, og link innlegget ditt til Maris innlegg.

eyeoftheworldUkens smakebiter kommer fra The Eye of the World av Robert Jordan. Boken kom ut i 1990, og er den aller første boken i Wheel of Time serien. Denne boken har en spesiell plass i hjertet mitt. Det var den første rene fantasy boken jeg leste, for over femten år siden, og for meg ble den begynnelsen på min egen kjærlighetsaffere med fantasy-sjangeren.

Wheel of Time serien er lest og elsket av mange, men jeg vet at det fremdeles er folk som gjerne ikke har lest den. Jeg er nesten litt misunnelig på dere, for dere har fremdeles muligheten til å oppleve denne serien for aller første gang!

Fjorten bøker er utgitt, den siste kom ut i 2013. Robert Jordan døde i 2007 etter lengre tids sykdom, og serien ble fullført av Brandon Sanderson. En forfatter som selv er fan, og som klarte å beholde sjelen i bøkene.

Første smakebit er fra begynnelsen på første boken. Denne brukes også, i forskjellige former, som begynnelse for alle bøkene i serien.

The Wheel of Time turns, and Ages come and pass, leaving memories that become legend. Legend fades to myth, and even myth is long forgotten when the Age that gave it birth comes again. In one Age, called the Third Age by some, an Age yet to come, an Age long past, a wind rose in the Mountains of Mist. The wind was not the beginning. There are neither beginnings nor endings to the turning of the Wheel of Time. But it was a beginning.

Verdenen Robert Jordan skapte i Wheel of Time serien er like storslått, om ikke større, enn hva Tolkien skapte. Og alle rasene og folkeslagene har sine særegne trekk som skiller dem fra hverandre, akkurat som det gjerne er i vår verden.

Taren Ferry folk had a reputation for slyness and trickery. If you shook hands with a Taren Ferry man, people said, you counted your fingers afterwards.

Det er så veldig mange smakebiter jeg har lyst til å dele fra denne boken, men tre holder nok kanskje lenge. Så håper jeg at hvis du ikke har lest boken, så har disse kanskje fått serien på leselisten.

“Men,» Thom murmured. «Men who shook the pillars of heaven and rocked the world on its foundations.»He shook his head. «It doesn’t matter. Forget about them. They are dust now.”

Jeg holder for øyeblikket på med siste bok i serien, så har du allerede lest den, ikke post noen spoilere i kommentarene er du snill.

 

13 thoughts on “En Smakebit på Søndag – The Eye of the World

  1. Den første smakebiten fikk meg til å tenke på stumfilmen «Intolerance», det er liksom samme stil over tekstbildene om tid som går, fortid, nåtid og fremtid…
    Jeg har lagt merke til Robert Jordans bøker på biblioteket, men aldri kommet så langt som til å lese dem, men hvis du mener de er verdt å sjekke ut, kan jeg alltids sette opp Robert Jordan på leselisten 🙂

    1. Jeg ville satt de på leselisten. Spesielt hvis du liker episk fantasy! For meg er de bedre enn Ringenes Herre (blasfemi, I know).

  2. Å, nå fikk jeg lyst til å lese den serien om igjen. Jeg har lest den to ganger, men begge ganger på norsk. Den er så fantastisk fin! 🙂 Ønsker deg en fin søndagskveld!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.