En flott kvinnedag

Jeg har vel egentlig aldri pleid å gjøre så mye ut av kvinnedagen, og jeg vil ikke si jeg har det å år heller. Men om ikke annet, så er jeg mer oppmerksom på den. Så til alle mine med-kvinner ønsker jeg en fortreffelig kvinnedag!

Selv har jeg brukt mye tid på meg i dag. Vært og trent, og samtidig hørt på lydbok. Noe som passer fint i bilen på vei til riding, men ikke fult så mye inne på ett treningssenter. Uansett, boken er The First Fifteen Lives of Harry August, skrevet av Claire North, og etter 27 kapitler kan jeg si at jeg liker hvor denne tar veien, og skulle ønske jeg hadde flere timer i døgnet så jeg kunne hørt den ferdig fortere.

Etter trening har jeg og mamma skiftet lås på garasjen hennes. Trenger ikke hjelp til sånt når man er kvinnfolk som kan bruke verktøy! Skrujern og hammer for å være nøyaktig. Var ikke kompliserte greiene da, men det tok to, da det var noe man trengte to sett armer til.

Har også fått redigert en del på TAO. Nesten ferdig med kapittel to. Redigering er forøvrig kjempe kjedelig! Elsker å skrive, hater å redigere. Men man kan ikke få noe utgitt uten å ha redigert det sånn circa hundre ganger, så får bare lære meg å like det.

Smakebiten jeg postet i natt en gang er fra en bok av Robin Hobb, som er en kvinnelig fantasy forfatter. Men jeg ser hun ofte taes for å være mann, noe som sikkert er fordi Robin er ansett som maskulint navn i skandinavia. I USA brukes det både av gutter og jenter, men jeg vil nok si at det selv der heller mot det maskuline. Men tror det har litt med hvor i USA man er fra. De første fantasy bøkene hun fikk utgitt kom i en tid hvor det fremdeles var vanlig at man trodde kun gutter leste bøkene, og de ville ikke lese noe skrevet av en dame, så da måtte man ha maskulint navn. Om dette forekommer i like stor grad i dag er jeg usikker på, men det er nok desverre både forfattere og forleggere der ute som fremdeles mener navnet har noe å si.

Resten av dagen hadde jeg tenkt til å bruke til å lese litt, slappe av, og kanskje få gjort noe kreativt. Men kjenner jeg meg selv rett vil jeg begynne på den leselisten jeg har tenkt på å lage meg. Eller så finner jeg meg en god film og synker ned i godstolen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.