En Smakebit på Søndag: Assassin’s Apprentice

Flukten fra virkeligheten publiserer hver søndag en smakebit fra boken hun leser, og inviterer andre bloggere til å bli med. Skriv et innlegg om din smakebit, og link innlegget ditt til Maris innlegg.

assassinappUkens smakebit kommer fra Assassin’s Apprentice av Robin Hobb. Det er første bok i Farseer triologien, hvor vi følger liver til den kongelige bastarden Fitz.

Jeg leste denne boken for første gang for mange mange år siden, og elsket den høyt. Farseer triologien, og oppfølgeren Tawny Man triologien, er noen av mine favoritter innen episk fantasy. Jeg har to til av seriene til Robin Hobb, satt i samme univers, sittende i lesehyllen (Liveship Traders og Rain Wild Chronicles). Men jeg tror rett og slett jeg kommer til å lese denne her en gang til før jeg starter med dem altså! Og så er det jo kommet enda en triologi om Fitz og Fool, som jeg fant ut av bare for noen dager siden, så da blir nok den lest først også.

Jeg burde kanskje bare satt meg ned og laget en leseliste over hvilke bøker jeg skal lese først av de jeg har, og kanskje bare tatt med alle jeg har i hyllen ulest. Men er litt redd for å se hvor lang den listen egentlig hadde blitt.

‘I’d rather I was a stray pup,’ I made bold to say. And then all my fears broke my voice as I added, ‘You wouldn’t let them do this to a stray pup, changing everything all at once. When they gave the bloodhound puppy to Lord Grimsby, you sent your old shirt with it, so it would have something that smelled of home until it settle in.’
‘Well,’ he said, ‘I didn’t … come here, fitz. Come here, boy.’
And puppy-like, I went to him, the only master I had, and he thumped me lightly on the back and rumbled up my hair, very much as if I had been a hound.

Serien har noen av mine absolutt favorittkarakterer innen fantasy, som Fitz og hans Fool. Robb skriver gripende fortellinger på en særdeles god måte, og jeg husker at når jeg leste bøkene for første gang var det vanskelig for meg å legge dem fra meg.

Had they been dogs they would have sniffed me over and then drawn back. But humans have no such inbred courtesies.

Jeg vil absolutt anbefalle at alle som liker fantasy leser disse. Og ja, da mener jeg alle seks + bøkene. Det er lett å bli dradd inn i verdenen Robin Hobb skaper, og jeg ser absolutt ingen grunn til å stritte imot.

When considering a man’s motives, remember you must not measure his wheat with your bushel. He may not be using the same standard at all.

21 thoughts on “En Smakebit på Søndag: Assassin’s Apprentice

 1. Jeg har ingen av bøkene fra denne serien i hylla, men jeg har Dragon Keeper stående her, ulest. Ut i fra smakebitene dine ser det ut til at dette er både godt skrevet og gode historier. Den første smakebiten traff rett i hjerterota!

  Gratulerer så mye med Kvinnedagen, Cicilie! Jeg føler det er viktig å nevne det, selv om jeg vet ikke alle er så opptatt av dagen.

  1. Kvinnedagen er viktig å huske, så gratulerer så masse til deg også.

   Jeg har ikke lest Dragon’s Keeper enda, fikk den til jul, men har hørt bra ting om den også. Og så er det Hobb, så da tenker jeg at den er bra uansett.

 2. Tack för smakbiten. Robin Hobb skriver helt fantastiskt. Jag har läst hela trilogin Handelsmännen och de magiska skeppen och den var så vansinnigt bra.

 3. Den här serien (serierna) såg man mycket i bokhandlar för ett antal år sedan, men det blev liksom aldrig av att läsa den. Men kanske gör jag det nån gång. tack för smakbitarna!

 4. Så spennende smakebit, takk! Har bare hørt om forfatteren men aldri lest noe fra han. Tror jeg legger denne til TBR listen min jeg.

 5. Robin Hobb står på listen (den inni hodet) over forfattere jeg er nysgjerrig på og som jeg gjerne vil lese noe av. Jeg har sett flere av bøkene hans i bokhandelen og det er nok ikke lenge til jeg kjøper en. Jeg burde også ha en liste over bøker jeg skal lese. Mest lyst har jeg til å lage en liste over bøkene jeg har i huset og på den måten få større oversikt. Men det er en fryktelig stor jobb å begynne på 🙂

  1. Hobb er et navn man ikke kan unngå å se når man kikker i fantasy-hyllen i bokhandelen. Er forøvrig en kvinnerlig forfatter, men hun valgte nok mer maskulint navn å utgi under da de først kom ut på 90-tallet en gang.

   Jeg vet jeg trenger en liste over bøkene jeg har som jeg ikke har lest. Og de andre folk poster smakebiter av som jeg også vil lese en gang. Og en over hvilke bøker jeg har. (Ja, jeg liker lister). Skal flytte mot slutten av året, så satser på å få laget en skikkelig oversikt da over bøkene jeg eier. Leseliste blir nok laget før den tid (fordi jeg elsker lister).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.