30 Dagers Bokutfordring: Dag 10

Dag 10: Favoritt blant klassikerne

Det er en god stund siden jeg har lest en klassiker. Det er en av grunnene til at to klassikere står på listen over årets lesemål. Ihvertfall hva som i hodet mitt er klasiskere. Så jeg googlet det, for å se hva andre mener passer, og da kom det jo frem gamle kjenninger, som The Hobbit, The Picture of Dorian Grey, forskjellig av Shakespeare og så videre.

Men så var det dette med favoritter da. Det er så lenge siden, så det er vanskelig å si. 1984 står i bokhyllen, da det er så lenge siden jeg leste den at jeg knapt husker handlingen skikkelig. Det samme med Brave New World. Tolstoy er på planen i år, kanskje. Men favoritt? Ikke enkelt, selv om jeg virkelig likte Hobbiten, så når den ikke helt opp.

callofthewildDet var en tittel som skilte seg ut, The Call of the Wild, skrevet av Jack London Jeg husker jeg leste denne tidlige i tenårene, på norsk. Det var nok etter jeg så White Fang, som fremdeles er en av mine favorittfilmer, men jeg kan ikke huske å ha lest boken der. Men historien om hunden Buck husker jeg at jeg leste mange ganger.

Det er noe med bøkene man leste mye i barndommen, de sitter igjen selv mange år etter. Jeg husket ikke denne boken før jeg googlet klassikere, men det øyeblikket jeg så tittelen så husket jeg Buck.

Jeg fant flere andre bøker jeg har lyst til å lese på klassiker-listene, så det å lese to i år burde ikke by på problemer. Satser på at flere av dem er mulig å få tak i til Kindle uten de store problemene.


Dag 1: Den beste boken du har lest så langt i år
Dag 2: En bok du har lest mer enn 3 ganger
Dag 3: Din favorittserie
Dag 4: Favorittbok i din favorittserie
Dag 5: En bok som gjør deg glad
Dag 6: En bok som gjør deg trist
Dag 7: Den mest undervurderte boken
Dag 8: Den mest overvurderte boken
Dag 9: En bok du ikke trodde du ville like, men som du endte opp med å elske
Dag 10: Favoritt blant klassikerne
Dag 11: En bok som du hatet
Dag 12: En bok som du pleide å elske, men ikke nå lenger
Dag 13: Din favorittforfatter
Dag 14: Favorittbok av din favorittforfatter
Dag 15: Favoritt mannlige karakter
Dag 16: Favoritt kvinnelige karakter
Dag 17: Favoritt sitat(er) fra din(e) favoritt bok/bøker
Dag 18: En bok som skuffet deg
Dag 19: Favorittbok som det har blitt lagd film av
Dag 20: Favoritt romantiske/kjærlighets bok
Dag 21: Favorittbok fra din barndom
Dag 22: Favorittbok som du eier
Dag 23: En bok som du har hatt lyst å lese lenge, men som du fortsatt ikke har lest
Dag 24: En bok som du skulle ønske flere personer ville lese
Dag 25: En karakter som du gjenkjenner deg mest i
Dag 26: En bok som endret din mening om noe
Dag 27: Den mest overraskende vrien eller slutten
Dag 28: Favoritt titler
Dag 29: En bok som alle hatet, men som du likte
Dag 30: Din favorittbok igjennom tidene

2 thoughts on “30 Dagers Bokutfordring: Dag 10

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.