Veronica Mars – The Thousand-Dollar Tanline

vmarsthousandJeg var en kjempefan av Veronica Mars når serien gikk på TV. Jeg ble kjempeglad når det ble laget film i 2014, så selvfølgelig måtte jeg lese boken når denne kom ut. Men da jeg hørste at Kristen Bell, skuespilleren som spilte Veronica, hadde lest inn lydboken, ja da måtte det bare bli den versjonen!

I TV serien er Veronica fortellerstemmen, noe som fungerer utmerket. Boken derimot er ikke skrevet i førsteperson, noe som gjorde at det var litt merkelig å høre Veronica sin stemme lese den opp, i steden for å fortelle fra sitt eget synspunkt. Det tok gjerne et kapittel eller to å komme inn i denne endringen, men så gikk det egentlig ganske greit.

Boken er ikke det samme som TV serien, eller filmen, men det er gøy å få mer VM fra ett annet medium. Og det er spesiellt gøy at Kristen Bell er med videre. Filmen ble forøvrig finansiert blant annet gjennom Kickstarter (satte noen rekorder der ja, og flere andre har forsøkt å gjøre det samme senere, med variert hell), og det var det faktum at alle skuespillerne mer enn gjerne var villige til å få mindre betalt som gjorde at den ble virkelighet. Så da er det kanskje ikke så rart at hun også leser inn lydboken. Hadde nesten vært rart hvis noen andre skulle gjøre det. Selv om kanskje førsteperson hadde vært ett bedre valg. Men la oss ikke tenke mer på det, over til selve boken.

Boken ser ut til å fortsette der filmen slapp, om end noen måneder senere. Faren til Veronica har vært i en bilulykke, og mens han er sykemeldt tar Veronica seg av sakene de får inn. Med god hjelp av Mac, hennes bestevenn og resepsjonist hacker. Logan, atter en gang hennes kjæreste, er i Flyvåpenet, og for øyeblikket på et hangar skip ett sted i verden (mener jeg, dette er ikke noe som er superviktig for historien, og jeg husker faktisk ikke detaljene).

Det er Spring Break, og Neptune vil i tre uker fylles av college studenter som raver rundt dritings og fester konstant. Midt i det hele forvinner en ung kvinnelig student, og en uke senere forsvinner en til. Veronica hyres inn av en gruppe næringsdrivende, som taper penger på at folk kansellerer turer til Neptune i frykt. Sheriffen er det ikke noe hjelp i. Han er i slekt med Sheriff Lamb fra TV serien, og like udugelig virker det som.

Plottet fungerer utmerket. Ikke er det superorginalt, men det er noe jeg kunne lett sett for meg som en del av serien. Veronica stiller spørsmålene ingen andre gjør, følger ledetråder Sheriffen overser, eller bare ignorerer, og havner på kanten med heller shady karakterer. Med andre ord, boken er som TV serien, og jeg liker det!

Ser man på denne boken som kun ett litterært verk, uten å ha kjennskap til TV serien eller filmen, så kan det virke noe svak. Man trenger kunnskapen for å føle at karakterene er ekte. Men så tror jeg ikke denne ble skrevet for å finne nye fans. Tvert imot, boken er skrevet for eksisterende fans, og da kjenner vi jo alle sammen allerede. Da er dette bare underholdene og gøy! Det er kommet en bok til om Veronica Mars, og den skal jeg så absolutt lese.

Jeg forventet ikke ett mesterverk, og det er det heller ikke. Men underholdene og gøy, det er den! Og er man fan av Veronica Mars, så er den nesten et must.

stjerner_3


rob_thomasRobert James «Rob» Thomas er en amerikansk forfatter, produsent, og manusforfatter. Han har blant annet skrevet romanen Rats Saw God som kom ut i 1996.

Rob Thomas er kanskje mest kjent som skaperen av den kritikerroste TV-serien Veronica Mars, samt som med-skaper av 90210 og Party Down.

 

ISBN: 9780804170703
Forlag: Vintage Books
Utgitt: 2014
Format: Lydbok
Kilde: Audible

One thought on “Veronica Mars – The Thousand-Dollar Tanline

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.