Bjørgvin Marknad 2015

Denne helgen er det igjen vikingmarked på Hordamuseet i Bergen. For meg er det blitt tradisjon å dra minst en tur, for å se på alt det flotte folk har med for å selge, smake litt honning, og føle på stemningen. Arkeologen i meg kjenner på at jeg ikke jobber i feltet lenger, mens forfatterdrømmen vet at mitt valg om økonomisk stabilitet og fast stilling er det beste. Det at min nye jobb virker både spennende og har fantastiske kollegaer hjelper også godt på.

bjorgvin2015_1

Marknaden hadde flaks med været i år. Det har regnet på nettene, men både fredag og lørdag var det fint vær på dagtid. I går da jeg og mamma tuslet rundt i to timer skinte solen, og det var like før jeg hev jakken og gikk rundt i kortarmer! Det var ganske mye folk, og det er alltid gøy å se folk komme i vikingdrakter selv om de ikke er med på selve marknaden. Har lyst på en selv en gang, men det blir nok noen år til jeg får det til.

bjorgvin2015_3

Museet ligger godt til ved vannet, med flott utsikt. De hadde et lite vikingskip man kunne være med ut på sjøen med, men det fikk jeg ikke bilde av. Det at man må ha på knall oransje redningvester gjør at det ser litt rart ut også, men du kan ikke unngå å legge merke til det da!

Det er alltid forskjellige former for underholdning på marknaden, og i år var det blant annet bryting. Og ikke noe rolig oppvisning heller, her holdt de ikke noe tilbake og var ganske så andpusten etterhvert. Du ser de holder på i bildet under. De var fire stykker som byttet på å bryte med hverandre, og heiarop som «heia pappa!» kunne høres underveis.

bjorgvin2015_2

Hordamuseet er der hvor jeg var med på utgraving under masterstudiet, og denne våpengraven ble gravd opp i feltet rett ved siden av der vi grov noen år etter. Det er et spennende område med masse historie, så er du i Bergen er det ett flott sted å dra også resten av året.

bjorgvin2015_4

Jeg ender alltid opp med å kjøpe noe, men i år var jeg fast bestemt på at jeg ikke skulle ha mye. Jeg flytter inn i ny leilighet i begynnelsen av mars neste år, og da vet jeg ikke hvor mye jeg har plass til, så pynteting får komme etter jeg er på plass og ser hvilken stil jeg ender opp med.  Men jeg kjøpte noe da. Det ble med tre små kjøp denne gangen. Noe tråd til bokbinding, den røde gleder jeg meg til å teste ut snart. Kjøpte også et lite dragesmykke i bein. Jeg elsker drager, så da hadde jeg ikke noe annet valg enn å kjøpe det da jeg så det.

bjorgvin2015_5

4 thoughts on “Bjørgvin Marknad 2015

 1. Alltid gøy å være på vikingmarked! I år fikk jeg ikke reist (2 timers reisevei hver vei kombinert med hodepine var ikke særlig fristende), og irriterer meg egentlig over det. Pleier alltid å komme hjem med litt for mye i sekken. Men så har jeg jo vært hvert år i noen år nå. Vurderer å ta en dagstur til vikingmarkedet i Gudvangen i stedet for, som er tredje uka i juli.

  1. Det var veldig fint som vanlig, men krasjet med to andre marked i Norge vistnok, så var litt færre boder enn vanlig. Men det gjorde ikke meg noe. Har jo ikke lov å kjøpe så mye før neste år. Men da vil jeg nok handle inn litt mer enn i år. 🙂

 2. Det hørtes ut som en virkelig fin dag. Jeg elsker å gå på markeder, men har enda ikke vært på vikingmarked. Det hørtes så fint ut.
  Jeg kommer også ofte hjem med mer enn jeg hadde tenkt, men vi har akkurat flyttet inn i nytt hus og da er jeg så heldig at det er litt ting jeg trenger. Som jeg kan finne på markeder og bruktbutikker 🙂

  1. Det er alltid mye spennende å se på vikingmarked. De som har boder der bor der og kler seg som vikinger også, noe som gjør det hele ganske fantastisk. Pluss at flere av de besøkende også har vikingdrakter på. My utstyr til dette man kan kjøpe, pluss alt fra boller til honning, annen mat og leke-våpen til barn.

   Du er heldig som kan kjøpe ting. Jeg har ikke lov før neste år. Har allerede altfor mye jeg skal få plass til i leiligheten neste år, så kan ikke kjøpe noe før jeg vet hva jeg faktisk har plass til, he he. Dette gjelder ikke bøker forresten (selv om det burde, leselisten er fremdeles en smule lang). 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.