En smakebit på søndag – Bian Shen

Ukens smakebit kommer fra boken jeg leser akkurat nå, Bian Shen, skrevet av Torbjørn Øverland Amundsen. Det ble nevnt av Astrid Terese i en kommentar til en tidligere smakebit tråd (The First Fifteen Lives of Harry August), så når jeg først skulle låne bøker fra biblioteket her for noen uker siden ble denne ett av valgene.

bianshenForlaget skriver dette om boken: Arthur fyller 14 år i morgen, men han vet han vil dø i løpet av natten. Han vet også at han vil våkne opp i en ny kropp, i en ny familie, hjelpeløs med et spebarns kroppskontroll, men med alle minner og følelser intakt. Arthur er et av Barna som har fått evig liv. Noe som både er et mirakel og en forbannelse.

Ute av stand til å dø og ute av stand til vokse opp har han levd gjennom verdenshistorien som et barn. Men selv det er ikke nok til å forberede ham på hva som er i ferd med å skje …

Smakebiten kommer fra begynnelsen av boken. Jeg er selv omtrent halvveis, men tar nok ikke mange dagene før denne er ferdiglest.

Drømmen forsvant på et øyeblikk. Arthur var lys våken, og han visste at noe var galt. Han trengte ikke åpne øynene for å vite at han var i det samme huset, i den samme sengen, i den samme kroppen som da han sovnet. Han satte seg opp i sengen med et gisp. Tungen smakte av jern og gummi. Lyset fra alarmklokken skinte i neonblått mot ham og ga huden en sykelig farge. 06.42. Enda 48 minutter igjen til den ringte. Han gikk bort til vinduet og løftet opp rullegardinen. Lyset sved i øynene. Nabolaget var fremdeles stille. Han la hånden på hjertet og pustet dypt ut. Det fantes alltid en forklaring.

Vil du lese flere smakebiter, så er Astrid Terese vikar for Mari denne uken. God søndag.

26 thoughts on “En smakebit på søndag – Bian Shen

 1. Å, den er så fin! 🙂 Nå håper jeg virkelig at du liker den like godt som meg. 🙂
  Det var noe med ideen om at noen barn er gamle sjeler som lever om igjen og om igjen som grep meg, sammen med fortvilelsen i å vite at snart når jeg den 14. bursdagen og må begynne på nytt som baby igjen. Kos deg med lesingen og ha en flott søndag!

  1. Jeg leste den ferdig nå i dag, og den var virkelig fin. 🙂 Venter nok noen dager med i skrive en anmeldelse, vil la den synke skikkelig inn først. Takk for boktipset!

 2. Verkar inte finnas i svensk översättning, så synd för denna verkar riktigt spännande! Tack för smakbit! 🙂

  1. Vi hadde veldig fint vær i går, så sa ble bildene ganske bra. I dag var det tilbake til regn 😉

  1. Jeg hadde ikke hatt noe imot å leve meg gjennom historien, men så er jeg veldig nysgjerrig av natur.

 3. Syntes det var noe kjent med plottet, og så viste det seg at jeg leste denne i 2013 🙂 Husker ikke hva jeg syntes om den, tror jeg fant den ganske spennende, men håper at det ikke er lenge til oppfølgeren kommer!

  1. Jeg måtte sjekke, og ser ut til at oppfølgeren er ventet den 21 september i år. Er glad det tok meg så lang tid å oppdage denne da, for liker ikke å måtte vente i år på nye bøker i serier. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.