En Smakebit på Søndag – The Lightning Thief

Vi er kommet halvveis i august allerede, og jeg kan ikke si jeg har lest så mange bøker. Det skyldes nok en blanding av mye jobbing og enda mer TV titting. Jeg holder fremdeles på å se meg gjennom Andromeda, en science fiction serie fra begynnelsen av 2000-tallet. I sesong fire nå, så nærmer meg slutten.

Hadde en liten pause fra den forrige uke da jeg oppdaget Black Sails. En helt fantastisk TV serie om pirater, som så absolutt skal kjøpes på BluRay ja. Enda en serie fra Starz, som også har laget en av mine andre favorittserier, Spartacus.

Copyright bilde: Starz

Men, tilbake til lesingen, og ikke minst, smakebiten. Den kommer fra den første Percy Jackson boken, The Lightning Thief, skrevet av Rick Riordan. Serien om Percy Jackson og Olympierne er også filmatisert i to filmer. Jeg hadde sett begge filmene, men ikke lest bøkene, så da måtte jo det gjøres!

percyjackson1Om boken: Percy Jackson is a good kid, but he can’t seem to focus on his schoolwork or control his temper. And lately, being away at boarding school is only getting worse-Percy could have sworn his pre-algebra teacher turned into a monster and tried to kill him. When Percy’s mom finds out, she knows it’s time that he knew the truth about where he came from, and that he go to the one place he’ll be safe. She sends Percy to Camp Half Blood, a summer camp for demigods (on Long Island), where he learns that the father he never knew is Poseidon, God of the Sea. Soon a mystery unfolds and together with his friends — one a satyr and the other the demigod daughter of Athena — Percy sets out on a quest across the United States to reach the gates of the Underworld (located in a recording studio in Hollywood) and prevent a catastrophic war between the gods.

Boken er skrevet i førsteperson, og selv om jeg ikke har kommet så veldig langt enda, så liker jeg godt den humoristiske tonen den holder.

Hades raised an eyebrow. When he sat forward in his throne, shadowy faces appeared in the folds of his black robes, faces of torment,as if the garment was stitched of trapped souls from the Fields of Punishment, trying to get out. The ADHD part of me wondered, off-task, whether the rest of his clothes were made the same way. What horrible things would you have to do in your life to get woven into Hades’ underwear?

Ønsker alle en fin søndag videre, og satser på den kommende uken inneholder flere lesetimer enn TV timer. Vil du lese flere smakebiter, så tar du selvfølgelig turen til Mari sin blogg.

34 thoughts on “En Smakebit på Søndag – The Lightning Thief

  1. Jeg har også fortapt meg i noen TV-serier. Så det har blitt lite lesing i sommer. Jeg har alle planer om å skjerpe meg til høsten! 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

    1. Ja det er lett for. Men nå er det lesingen som skal stå i sentrum! Skal bare bli ferdig med Andromeda først (og ja, har en episode på i bakgrunnen akkurat nå, he he).

  2. Det er ei veldig artig bok! Gled deg! Kjente litt på at eg ikkje var heilt i målgruppa, men det er kvalitet over det han skriv. Percy er sympatisk, og det eventyret han legg ut på er skikkeleg spanande.

    1. Jeg forelsket meg helt i Black Sails, så må jo spre gleden! Ser også på for mange TV serier, men det er jo så mange gode, og jeg kan ikke bare velge bort noen liksom, he he.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.