Smakebit – Caliban’s War

Da er det søndag, og tid for en ny smakebit. Også denne uken finner vi de hos Astrid Terese, på bloggen Betraktninger.

Denne søndagen blir nok kveldig lik forrige for meg. Det er meldt elendig vær, med vind og regn, så værken jeg eller Moya kommer til å ønske å være noe særlig mye ute. Så da blir det sofaen med en god bok eller to. Ukens smakebit kommer fra en av dem jeg planlegger å lese på i dag.

Caliban’ War av James S. A. Corey er bok nummer to i The Expanse serien, og TV serien med samme navn (nå tilgjengelig på Amazon Video i Norge) er basert på denne serien. Jeg elsker TV serien, men merket at bøkene er litt tunge å lese innimellom. Men jeg gir ikke opp, for jeg liker bøkene også, de krever bare litt mer av meg når jeg leser, og jeg har ikke helt hatt hodet med meg for krevende bøker i det siste. Men, i dag skal jeg fortsette på denne, og da tenkte jeg at den var en perfekt smakebit også!

Noen andre som kjenner til eller har lest serien? Kanskje sett serien? Isåfall, jeg er midt i sesong 4, så ingen spoilere, he he.

Jeg håper alle får en fin søndag, med bedre vær enn vi skal få. I teorien skal det bli opplett i noen timer i ettermiddag, så vi kan komme oss ut på skikkelig tur uten å bli kliss våt eller blåse vekk. Jeg vet ikke om jeg har troen. Noen andre som er vær-fast i stuen med en god bok i dag?

“They’re all fucking men,” she said.
“Excuse me?” Soren said.
“The generals. They’re all fucking men.”
“I thought Souther was the only—”
“I don’t mean that they all fuck men. I mean they’re all men, the fuckers. How long has it been since a woman was in charge of the armed forces? Not since I came here. So instead, we wind up with another example of what happens to policy when there’s too much testosterone in the room.”

16 thoughts on “Smakebit – Caliban’s War

  1. Jeg har akkurat fått meg Amazone Prime fordi det går to serier der basert på bøker av Neil Gaiman. Det er godt å få tips om andre ting å se, for jeg synes ikke det er så veldig mye spennende der.
    Ha en riktig fin søndag!

    1. Good Omens er fantastisk, så gled deg til å se den hvis du ikke har det allerede. American Gods var også bra, men tror ikke den var helt for meg. Men den er BRA laget altså. Ellers er det mye rart der, blant annet en hel haug med katastofefilmer som er mer D filmer enn B filmer. Gøy å se når du ikke finner noe annet. The Expanse er noe av det beste innen science fiction som er laget for TV på en god stund, så liker du det håper jeg du liker den. Litt slow burn start, men den blir veeldig bra! Så gi den gjerne en sjanse.

    1. Takk. Måtte lese bøkene når jeg likte serien så godt, og de er jo forskjellig nok til at man uansett føler at man leser noe nytt. Veldig gøy! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.