Smakebit – The Bedlam Stacks

Det er søndag igjen, og tid for en ny smakebit. Denne uken presenteres de av Astrid Terese på bloggen Betraktninger.

Det er noen uker siden jeg postet smakebit sist, og mye har endret seg i de ukene. Som jeg skrev om i forrige blog post, befinner jeg meg for øyeblikket i karantene. Jeg har rett under en uke igjen, og føler meg fremdeles helt fin, så jeg krysser fingrene for at jeg ikke ble smittet på jobb. Siden sist har jeg fått vite at en kollega på mitt team også testet positivt, så jeg har hatt eksponeringen tettere på kroppen enn jeg først trodde. Men so far so good.

I går skulle jeg og Moya på første skikkelige tur i skogen siden forrige helg. Turene så langt har stort sett vært rett med blokken, hvor jeg har god mulighet til å gå over på andre siden av veien for å holde avstand. Men i går var det helt fantastisk vær, så da måtte vi få oss en skikkelig tur. Dessverre hadde hele bygden samme tanken virker det som, som der jeg normalt kun møter en og annen annen hundeeier på tur, var det nå veldig mange andre ute på tur. Så vi gikk ikke like langt som jeg hadde håpet, med hadde nå en veldig fin tur uansett.

Men det betyr at det ikke ble så mye lesing. Så smakebiten i dag har jeg hentet fra en bok jeg leste for en god stund siden, men som jeg likte veldig godt. The Bedlam Stacks er skrevet av Natasha Pulley, og er på en måte satt i samme verden som The Watchmaker of Filigree Street, en av mine absolutt favorittbøker.

I’d always thought it was gaudy, but standing there watching him beside the gold and glass shrine, I realised that his was a candlelight faith. It didn’t work in the clear unforgiving light in London or Scandinavia, where even the dust in the cathedrals showed. But in the warm dimness and the shadows, what would have been tasteless at home made sense. The shrine looked like an oil painting made into real substance. So did he. England’s was a reading religion, one it was difficult to understand at the bleak unimpressive first glance, one that needed books to explain itself. But his was images and images, the same as the old stages, in a place where not everyone could read and good light was expensive.

Planen for dagen er å komme meg ut på en fin tur med Moya, forhåpentligvis ett sted hvor vi ikke møter folk hvert femte minutt på trange stier. Vi får se hvor vi ender opp. Etter det blir de baking av havreflarn, og så skal jeg kose med med The Lost Future of Pepperharrow, oppfølgeren til The Watchmaker of Filigree Street, som kom ut for bare noen uker siden!

God søndag alle sammen.

10 thoughts on “Smakebit – The Bedlam Stacks

 1. Vi har flere i familien som er smittet (tror vi – de har sluttet å teste de som ikke må testes) så vi må holde avstand. Heldigvis er ingen av dem jeg bor med smittet.
  I går var det nydelig vær her og i dag er det bilder i alle avisene av hvor tett folk gikk på tur. Det er helt galskap. Og grunnen til at jeg ikke gikk ut i går.
  Men vi har og hund, så små turer hver dag må det jo bli uansett.

  Boken din så interessant ut. Jeg skal notere meg den
  Riktig god søndag!

  1. Ja var ville tilstander ute på lørdag. Var nesten bedre i går, overskyet og vind, da var det ikke fult like mange ute. Perfekt lesedag når jeg kom inn igjen, så da svarer man på kommentarer litt forsinket, he he.

 2. Tack för smakbiten! Det var en okänd bok och författare för mig. Knepig situation du beskriver, hur det har blivit…

 3. Ingen i min familie eller vennekrets er smittet etter det jeg vet,det er litt skremmende tider dette og det skal bli godt når vi har kommet gjennom dette. Boken du deler smakebit fra er helt ukjent for meg så tusen takk for tips.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.