Det er tid for N.E.W.T.s

I april i år var jeg med på O.W.L.s, og fikk vekket lesegleden til live igjen. Nå er det knappe to uker til august, og starten på N.E.W.T.s. Igjen hostes readathonen av Magical Redathon. Dette ser ut til å bli siste år med en Harry Potter relatert readathon, så da har jeg kun denne ene sjansen til å klare det. Så da går vi for å klare kravene for Auror, slik at fremtiden min er i boks.

I april klarte jeg O.W.L.s i følgende fag: Charms, Defence Against the Dark Arts (DAtDA), Potions, Herbology, og Tranfiguration. For N.E.W.T.s må jeg ha følgende karakterer for å klare kravene: E i Charms, O i DAtDA, E i Potions, A i Herbology og A i Transfiguration. Karakterene er jo som alle Harry Potter fans allrede vet A for Acceptable, E for Exceeded Expectations, og O for Outstanding. Med ett prompt/krav for hver karakter, så blir det da til sammen ni bøker som må leses i august.

I begynnelsen av året ville jeg aldri trodd at jeg kunne lese så mange bøker på en måned. Men med tanke på hvor stor lesegleden, og ikke minst leselysten, har vært den siste tiden, så tenker jeg dette skal gå helt fint. Jeg skal på ferie i begynnelsen av august, så det skal bli spennende å se nøyaktig hvor mye jeg får lest da. Kanskje det blir mer spennende på slutten av måneden enn jeg forventer.

Her er de forskjellige kravene for hver karakter i fagene mine:

 • Charms
  • A : En humoristisk bok
  • E : En bok satt om vinteren
 • DAtDA
  • A: En horror/thriller
  • E : En bok om demoner, eller med vann-tema
  • O : Episk fantasy
 • Potions
  • A : Bok med ‘sky’ (himmel) i tittelen, eller synlig på coveret
  • E : Forfatternavnet starter på D (fornavn eller etternavn)
 • Herbology
  • A : Blomster på coveret
 • Transfiguration
  • A : Et dyr på coveret, eller i tittelen

Med god variasjon på kravene, så kan dette bli aldri så lite spennende. Spesielt for thriller/horror og humor var jeg litt stuck. Jeg kunne selvsagt gått til Terry Pratchett igjen for humor, hver eneste Discworld bok jeg har lest så langt har vært morsom, og det er ufattelig mange å velge mellom. Men jeg ville også sjekke om jeg kunne finne noe helt nytt. Og det gjorde jeg gitt!

Dette er bøkene jeg har tenkt til å lese for hvert krav:

 • Charms
  • A : All Systems Red av Martha Wells⠀
  • E : The Ice Dragon av George R.R Martin
 • DAtDA
  • A : Six Wakes av Mur Lafferty
  • E : The Demon’s Lexicon av Sarah Rees Brennan
  • O : The Alloy of Law av Brandon Sanderson
 • Potions
  • A : Dream London av Tony Ballantyne
  • E : The Death Cure av James Dashner
 • Herbology
  • A : Shadow of the Fox av Julie Kagawa
 • Transfiguration
  • A : The Wilful Princess and the Piebald Prince av Robin Hobb

En spennende samling bøker. Tre av dem har jeg lest før, men det begynner å bli en stund siden, så da tenker jeg det skal gå helt fint. To av dem vil være på Kindle, resten er enten paperback eller hardcover fra min egen bokhylle. All Systems Red er første Murderbot bok, som jeg har hørt en del om, men ikke lest. Så den gleder jeg meg til! Six Wakes var helt ukjent, men premisset høres skikkelig spennende ut, så jeg gleder meg også til å lese den. Og den tittelen er jo også helt fantastisk!

Nå er jeg egentlig klar, så nå kan august bare komme. To små uker til nå, så braker det løs!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.