En smakebit på søndag: The First Fifteen Lives of Harry August

Flukten fra virkeligheten publiserer hver søndag en smakebit fra boken hun leser, og inviterer andre bloggere til å bli med. Skriv et innlegg om din smakebit, og link innlegget ditt til Maris innlegg.

harryaugustUkens smakebit kommer fra The First Fifteen Lives of Harry August av Claire North. Jeg holder på med denne på lydbok, og er kommet til kapittel femti. Det er noen år siden sist gang jeg hørte på lydbok, men det er faktisk ganske gøy. Noe annet å høre på når jeg kjører til stallen eller går til jobb.

The First Fifteen Lives of Harry August er en litt anderledes science fiction roman. Den handler om Harry August, som hver gang han dør gjenfødes i sin opprinnelige kropp, et barn med minnene fra livene han allerede har levd. Slik er der hver gang han dør, uten endring.

Men når hans ellevte liv går mot slutten, finner en liten jente ham på dødsleiet. Hun forteller ham noe som endrer alt.

She smiled and understood my meaning without it needing to be said. She leaned in close and murmured in my ear, ‘The world is ending, as it always must. But the end of the world is getting faster.”

Bokens handling hopper mellom alle livene til Harry, og alt han har opplevd. Den gir oss en reise i nyere tids historie, samtidig som den forteller oss om Harrys mange liv. Den er spennende å høre på, og jeg vil tro den er like morsom å lese, selv om det kanskje hadde tatt litt mindre tid.

When I am optimistic, I choose to believe that every life I lead, every choice I make, has consequence. That I am not one Harry August but many, a mind flicking from parallel life to parallel life, and that when I die, the world carries on without me, altered by my deeds, marked by my presence.