30 Dagers Bokutfordring: Dag 26

Dag 26: En bok som endret din mening om noe

Her er det kanskje meningen man skal finne en bok som endret ens mening om noe på en positiv måte. Det kommer jeg ikke til å gjøre. For den første boken jeg tenkte på var Twilight, som endret mitt syn på vasmpyrer.

twilightFør jeg leste Twilight-serien trodde jeg at jeg alltid ville like vampyrserier, filmer eller bøker. Det var mye forskjellig der ute, men vampyrene var jo som oftest ganske kule, og i de aller fleste tilfellene, skremmende og en smule ond.

Fra før av var jeg fan av mange forskjellige typer vampyrer, fra Bram Stoker til Angel, Van Helsing og Anne Rice. Jeg var med andre ord en stor fan av vampyrer, fordi man hadde så mange muligheter med dem. Jeg hadde ikke noe problemer med Angel, vampyren med en sjel fra Buffy og Angel TV seriene. Blade filmene gav oss mer utspekulerte og onde vampyrer, og de og likte jeg.

Man hadde mange muligheter med vampyrer, og i de fleste tilfellene var jeg en kjempefan. Men så kom Twilight, og med den, vegetarianske vampyrer som kun dreper Bambi fordi de er gode og kan selvfølgelig ikke drepe mennesker da. Sollys er kun ett problem fordi da skinner de som diamanter, og det er jo ikke normalt. Så da må de bo i en by hvor det er regn og overskyet hele tiden.

Som en bergenser så jeg for meg at Forks var ganske lik Bergen, og selv om vi er godt kjent for regnet, så har vi da sollys! Selv om det regner ofte og er overskyet, så kommer sollyset gjennom. Jeg mistet troen på vampyrer med Twilight. Jeg innså at det faktisk gikk an å ødelegge dem så mye at de ikke kunne reddes.

Twilight endret min mening om vampyrer. Bøkene viste meg at man kan ødelegge ideen om vampyrer så til de grader at det som er tilbake ikke er til å kjenne igjen. De var ikke hva jeg trodde de var. De var tamme, sløve, menneskelige. Alle vampyrene er jo ikke det, bare de gode. Fordi ondskap bare er noe man finner i antagonistene.


Dag 1: Den beste boken du har lest så langt i år
Dag 2: En bok du har lest mer enn 3 ganger
Dag 3: Din favorittserie
Dag 4: Favorittbok i din favorittserie
Dag 5: En bok som gjør deg glad
Dag 6: En bok som gjør deg trist
Dag 7: Den mest undervurderte boken
Dag 8: Den mest overvurderte boken
Dag 9: En bok du ikke trodde du ville like, men som du endte opp med å elske
Dag 10: Favoritt blant klassikerne
Dag 11: En bok som du hatet
Dag 12: En bok som du pleide å elske, men ikke nå lenger
Dag 13: Din favorittforfatter
Dag 14: Favorittbok av din favorittforfatter
Dag 15: Favoritt mannlige karakter
Dag 16: Favoritt kvinnelige karakter
Dag 17: Favoritt sitat(er) fra din(e) favoritt bok/bøker
Dag 18: En bok som skuffet deg
Dag 19: Favorittbok som det har blitt lagd film av
Dag 20: Favoritt romantiske/kjærlighets bok
Dag 21: Favorittbok fra din barndom
Dag 22: Favorittbok som du eier
Dag 23: En bok som du har hatt lyst å lese lenge, men som du fortsatt ikke har lest
Dag 24: En bok som du skulle ønske flere personer ville lese
Dag 25: En karakter som du gjenkjenner deg mest i
Dag 26: En bok som endret din mening om noe
Dag 27: Den mest overraskende vrien eller slutten
Dag 28: Favoritt titler
Dag 29: En bok som alle hatet, men som du likte
Dag 30: Din favorittbok igjennom tidene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.