En Smakebit på Søndag – Steelheart

Flukten fra virkeligheten publiserer hver søndag en smakebit fra boken hun leser, og inviterer andre bloggere til å bli med. Skriv et innlegg om din smakebit, og link innlegget ditt til Maris innlegg.

Jeg har nettopp lest ferdig denne boken, så da tenkte jeg at den ville være perfekt som en smakebit nå i dag. Steelheart er skrevet av Brandon Sanderson, og er første bok i en ny serie, The Reckoners.

Steelheart kom ut i 2013, og andre bok i serien, Firefight, kom ut nå i januar i år. Dette er science fiction og superpowers, en liten fornadring fra fantasy sjangeren jeg ellers forbinder ham fra.

Kort om boken:
Ten years ago, Calamity came. It was a burst in the sky that gave ordinary men and women extraordinary powers. The awed public started calling them Epics. But Epics are no friend of man. With incredible gifts came the desire to rule. And to rule man you must crush his wills. Nobody fights the Epics…nobody but the Reckoners. A shadowy group of ordinary humans, they spend their lives studying Epics, finding their weaknesses, and then assassinating them. And David wants in. He wants Steelheart – the Epic who is said to be invincible. The Epic who killed David’s father. For years, like the Reckoners, David’s been studying, and planning – and he has something they need. Not an object, but an experience. He’s seen Steelheart bleed. And he wants revenge.

Anmeldelse kommer til uken, men først ville jeg dele en liten smakebit fra boken.

“I have a smoke grenade in my room,» I said.
«What?» Megan asked. «How?»
«I grew up working at a munitions plant,» I said. «We mostly made rifles and handguns, but we worked with other factories. I got to pick up the occasional goody from the QC reject pile.»
«A smoke grenade is a goody?» Cody asked.
I frowned. What did he mean? Of course it was. Who wouldn’t want a smoke grenade when offered one?

Ellers regner det her i Bergen, og jeg er på vei i stallen for min ukentlige ridetime. Den ble utsatt på torsdag grunnet sykdom. Kjekt at vi rir inne i ridehallen, for ellers hadde jeg blitt søkkvåt i dag.

God søndag!