En Smakebit på Søndag – Råta

Flukten fra virkeligheten publiserer hver søndag en smakebit fra boken hun leser, og inviterer andre bloggere til å bli med. Skriv et innlegg om din smakebit, og link innlegget ditt til Maris innlegg. 

Dagens smakebit kommer fra begynnelsen av Råta, som jeg for øyeblikket holder på med. Oppfølger til Odinsbarn, og andre bok i Ravneringene, skrevet av Siri Pettersen.

Forlaget skriver: raata
Tenk deg å være jaget i en ukjent verden.
Uten identitet. Uten familie. Uten penger.
Alt du har er en menneskejeger, en likfødt,
og en grim, gryende visshet om hvem du er.

Hirka er strandet i en døende verden, dratt mellom menneskejegere, likfødte og lengselen etter Rime, vennen hun ville gitt alt for å se igjen. I vår urbane virkelighet er hun fritt vilt. Men kampen for å overleve blekner mot det som kommer, når hun innser hvem hun er. Kilden til råta har tørstet etter frihet i tusen år. En frihet bare Hirka kan gi.

Jeg har ikke kommet så veldig langt i boken ennå, og er i konfirmasjon i dag, men satser på at jeg er hjemme i god tid til å få lest litt før kvelden blir til natt. Smakebiten denne uken kommer fra aller første kapittel i boken.

Stillheten traff rommet. Drapsanklagen var åpenlys, og den hadde kommet med utenforstående til stede. Rime så på dem alle. Menn og kvinner som var både tre og fire ganger eldre enn ham selv. De forble tause. De fleste fordi de støttet Darkdaggar. Noen få andre fordi de ikke ville gjøre vondt værre.

Jeg likte Odinsbarn veldig godt, og gleder meg til å lese videre i Råta.

40 thoughts on “En Smakebit på Søndag – Råta

    1. Odinsbarn var kjempegod, og så langt er Råta veldig god også. Gi de en sjanse! 🙂

  1. Jeg har denne boka og burde lese den snart. FIkk den i julegave i fjor av ei venninne. Den første var veldig bra, så håper jeg liker denne også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.