En Smakebit på Søndag – Bebo

guddal. bebo.omsl.qxp_Layout 1Ukens smakebit kommer fra Bebo, skrevet av Anne Helene Guddal. Jeg mottok boken som leseeksemplar fra forlaget i går, så har ikke fått lest den selv enda. Men baksideteksten fanget oppmerksomheten min. For meg er dette litt nytt, og derfor spennende, da jeg som oftest holder meg innenfor fabelprosa sjangrene.

Forlaget sier følgende om boken: Bebo er en lavmælt og poetisk kjærlighetsroman om en kvinne og en mann i et gammelt hus ved fjorden. De lever med trusselen om sammenbrudd og oppløsning, men også med løfter om fellesskap og en fredelig hage. I Bebo filtrer minner, drømmer og grensetilstander seg inn i en fortelling om kjærlighet, håp og ensomhet.

Smakebiten kommer fra den aller første siden, da dette er så langt jeg har kommet når jeg poster dette tidlig på søndags morgenen.

Jeg ville kaste nøklene om jeg kunne, men jeg kommer alltid tilbake til de låste dørene for å åpne rom etter rom.

En smakebit til, denne fra påfølgende side.

Den første morgenen i den nye leiligheten våkner jeg og tror at ingenting kan fortsette som før. Håret skal klippes kort, det er et sted å begynne. Jeg grer håret så hardt at det iser i tennene. I speilet klarer jeg ikke å forestille meg hodeformen eller den nakne nakken. På soverommet finner jeg en gammel skjorte som han har glemt blant mine ting.

Flere smakebiter finner du som alltid på Maris blogg.

Ellers har lørdagen vært helt fantastisk, for jeg har endelig blitt ferdig med førsteutkastet på en bok jeg har jobbet med i flere år. Den endte på rett over 167,000 ord, og følelsen jeg sitter igjen med etter å ha skrevet den siste setningen er nesten helt ubeskrivelig.

Det er en følelse som nok vil være med meg hele søndagen, frem til jeg husker at jeg fremdeles har en annen bok å fullføre andreutkastet på, noe jeg ikke kan utsette i hele evigheten. Men for en liten stund vil jeg leve i lykkerusen av å ha fullført noe jeg har jobbet med i flere år!

30 thoughts on “En Smakebit på Søndag – Bebo

    1. Bare hyggelig. Og det føles fantastisk å være ferdig, selv om det er nå den virkelige jobben med manuskriptet begynner 🙂

    1. Det pleier ikke å være noe som drar meg til bøker heller, men jeg jobber med å lese bøker utenfor min komfortsone. Men det lille jeg har lest så langt har fanget oppmerksomheten min. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.