En smakebit på søndag – Curtsies & Conspiracies

Det siste året har jeg funnet ut at jeg virkelig liker lydbøker! Jeg pleier å høre på lydbøker til og fra stallen, og har i den anledning et løpende abonnement med Audible. Det er en tjeneste tilknyttet Amazon, som også er tilgjengelig for oss nordmenn. Her fåt du 1 credit i måneden, som du kan bruke til å kjøpe en lydbok. Du kan også kjøpe flere lydbøker til gode priser om du ønsker det. Ettersom du da eier lydboken kan du laste den ned, og hive den over på telefon eller nettbrett, eller bare legge den inn i iTunes om du vil.

Dette har passet bra for meg, og når jeg flyttet til våren og vil ha 30-40 minutter å kjøre til og fra jobb hver dag, så vil alle disse lydbøkene komme godt med!

courtsiesconspiraciesUkens smakebit kommer fra lydboken jeg hører på for tiden, Curtsies & Conspiracies, skrevet av Gail Carriger. Dette er andre bok i Finishing School serien, en herlig steampunk slash urban fantasy ungdomsserie.

Goodreads om boken: Does one need four fully grown foxgloves for decorating a dinner table for six guests? Or is it six foxgloves to kill four fully grown guests?

Sophronia’s first year at Mademoiselle Geraldine’s Finishing Academy for Young Ladies of Quality has certainly been rousing! For one thing, finishing school is training her to be a spy–won’t Mumsy be surprised? Furthermore, Sophronia got mixed up in an intrigue over a stolen device and had a cheese pie thrown at her in a most horrid display of poor manners.

Now, as she sneaks around the dirigible school, eavesdropping on the teachers’ quarters and making clandestine climbs to the ship’s boiler room, she learns that there may be more to a field trip to London than is apparent at first. A conspiracy is afoot–one with dire implications for both supernaturals and humans. Sophronia must rely on her training to discover who is behind the dangerous plot-and survive the London Season with a full dance card.

I bok nummer to følger vi Sophronia videre på skolen, hvor hun ikke bare lærer hvordan man oppfører seg som en skikkelig ung dame, men også spionasje, og skal man tro hva man hører fra de andre elvene, snikmord (hvis situasjonen tilsier det).

Miss Temminnick, you are in receipt of the highest marks we have ever given in a six-month review. Your mind seems designed for espionage.
Nevertheless, you veer away from perfect in matters of etiquette. Do not let these marks go to your head; there are many girls at this school who are better than you.
Our biggest concern is what you get up to when we are not watching. Because, if nothing else, this test has told us you are probably spying on us, as well as everyone around you.

Synes du serien høres spennende it, kan du lese min anmeldelse av den første boken i serien her. Ønsker du å lese flere spennende smakebiter, så finner du dem alle linket fra bloggen til Mari.

 

 

28 thoughts on “En smakebit på søndag – Curtsies & Conspiracies

 1. Hei! Så fin blogg du har, her har jeg aldri vært før. Skikkelig kult med det svarte mot det oransje. Kul smakebit du har valgt ut også. Jeg bruker også Audible av og til, har satt abonnent-et på pasue nå da for boken jeg ville høre hadde biblioteket sånn helt tilfeldig fra før. Penger spart!

  Kos deg videre med lydboka! Ønsker deg en super søndag.

  1. Takk for det. Temaet er faktisk ett av de man kan få med WordPress, uten noen særlige forandringer. Likte veldig godt fargene, og så var det litt anderledes. Og er godt å vite at man kan sette Audible på hold også. For øyeblikket samler jeg litt opp lydbøker til jeg flytter, da jeg nok vil trenge mer enn en i måneden da når jeg kjører til og fra jobb i morgenrushet. 🙂

  1. Soulless serien er på listen min, og vil nok bli lest når jeg har hørt på de tre første bøkene i denne serien 🙂

 2. Jeg har akkurat satt i gang med min første lydbok via Audible, og syns det er helt ok. Aller best liker jeg å lese bøker mellom to permer, men det er jo greitt å lytte når man er ute og går for eksempel. Smakebiten din i dag var spennende, så den boken skal jeg sjekke litt nærmere 🙂

  1. For meg er lydbok perfekt når jeg kjører eller går lengre turer. Men når jeg skal sette meg ned for å lese så er det ekte bok med permer eller Kindle som gjelder. 🙂

  1. Ja det er nok litt vanesak. Men har funnet ut det er veldig koselig når jeg kjører 30-40 minutter til og fra stallen. 🙂

 3. Jag pendlar också långt till jobbet nästan varje dag och har just upptäckt ljudböcker. Jag ska kika lite närmare på Audible. Det verkar finnas många bra böcker där. 🙂 Tack för smakbiten.

  1. Siden jeg foretrekker engelske bøker passer Audible perfekt for meg. Jeg liker også det at jeg kjøper bøkene, og kan fritt laste dem ned. Da kan jeg ha de på iPod eller telefon uten å måtte være avhengig av mobildata og sånt. 🙂

 4. Tack för smakbiten. Jag har köpt på mig de två första böckerna i Gail Carrigers serie Parasollprotektoratet och skall försöka börja på den under vintern.

 5. Jeg har aldri hatt helt sansen for lydbøker, men i det siste har det kommet så mange gode løsninger for å få tilgang til dem – så man ikke trenger den tradisjonelle cd-spilleren. Så nå vurderer jeg å gi dem en sjanse igjen. Klemme inn lyttetid mens jeg gjør husarbeid og andre kjedelige greier 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.