En smakebit på søndag – Huset mellom dag og natt

Dette er en av de to bøkene jeg plukket opp på biblioteket i går, og en jeg har gledet med til å lese. Så den anbefalt av Siri Pettersen i en nettavis her rundt juletider, og gikk rett inn på nettsiden til Bergen Offentlige Bibliotek for å se om de hadde noen inne. Det hadde de ikke, men etter noen knappe ukers ventetid var den endelig klar til å bli hentet.

husetmellomdagognattForlaget sier dette om boken: Jorda er delt opp i mindre enklaver der kun de rikeste og mektigste kan bo, mens storparten av befolkningen må overleve i favelaer, brakkebyer og falleferdige, urbane bykjerner. Marko Eldfell, en norsk desertør på flukt, lever i skjul i Tiranas livsfarlige gater der han livnærer seg av strøjobber for lokale kriminelle. Etter en konflikt med en lokal mafioso, finner militæret ut av hvor han befinner seg, og han har ikke lenger noe sted å flykte. Idet alt håp synes ute, tilbyr en eksentrisk forretningsmann seg å hjelpe, men det er en hake. For å vinne tilbake sin frihet må han spore opp sin tidligere troppssjef og gode venn, Jack Stenthon. Problemet er bare at Marko så Stenthon dø på slagmarken i Tblisi

Jeg har så vidt begynt på boken, så ukens smakebit er hentet fra begynnelsen av første kapittel.

Støyen fra søppelkompaktoren vekket ham. Et dypt stønn etterfulgt av en lav buldring som fikk rommets eneste vindu til å dirre. Marko Eldfell satte seg opp i sengen. Det tynne kunstfiberpleddet gled ned på golvet og lyktes nesten i å fange en kakerlakk. Den skrapende lyden av insektbein mot linoleum stilnet så snart kakerlakken fikk søkt tilflukt i mørket under sengen.

Han trakk på seg T-sjorten og merket samtidig det første stikket i brystkassen, like under kragebeinet. Automatisk grep han om pilleboksen på nattbordet. Beholderen raslet hult i neven.

En tablett igjen. Tolv timers lindring, ikke mer. Beslutningen kunne ikke utsettes lenger. Den måtte tas i kveld.

Det begynner lovende nok, så jeg gleder meg til å lese ferdig denne boken.

Vil du lese flere smakebiter, og kanskje få noen nye lesetips, so finner du dem linket på Maris blogg. God søndag!

14 thoughts on “En smakebit på søndag – Huset mellom dag og natt

  1. Dette er en av de bøkene som står på vent hos meg. Jeg skal absolutt lese den før den neste kommer ut, og da må jeg virkelig skynde meg litt 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.