En smakebit på søndag – Skatten på sjørøverøya

Om knappe tre uker flytter jeg inn i min nye leilighet, og noen måneder etter det flytter mamma til Tønsberg. Noe som vi si at vi i disse dager holder på å pakke sammen hele huset, inkludert alle de gamle bøkene våre. Der er det noen bokskatter fra barndommen som jeg hadde glemt.

2016-02-13 18.34.14En av dem er ukens smakebit bok; Skatten på sjørøverøya av Robert L. Stevenson. En av mine favoritt TV-serier akkurat nå er Black Sails, som er en prequel til nettopp denne boken (Treasure Island på engelsk). Jeg har lenge tenkt på at jeg vil lese boken på engelsk, og så dukket den plutselig opp på norsk under en haug med Frøken Detektiv bøker.

Om boken: Jim Hawkins, den fattige sønnen til en engelsk vertshusholder, har et ekte skattekart mellom hendene. Det viser hvor sjørøverkaptein Flints store gullskatt ligger gjemt. Jim drar ut på ei eventyrlig reise med skonnerten Hispaniola for å finne sjørøvernes øy i Stillehavet. Flere er ute etter skatten, og Jim skjønner etter hvert at mange av sjømennene på Hispaniola er sjørøvere. De venter bare på det rette øyeblikket, da de skal drepe Jim og vennene hans, og tilrøve seg gullet.

Smakebiten kommer fra aller første siden, da jeg ikke har hatt tid i all pakkingen til å faktisk begynne å lese den enda.

Mr. Trelawney, doktor Livesay og de andre har oppfordret meg til å skrive om alle de eventyrene vi opplevde i forbindelse med Skattøya, like fra begynnelsen til slutten, uten å legge skjul på noe unntagen hvor øya ligger, fordi den ennå gjemmer skatter som ikke er gravd frem. Derfor griper jeg nå pennen i det Herrens år 17.. og går tilbake til den tiden da far drev vertshuset «Admiral Benbow», og da den gamle brunbarkede sjøulken kom og tok inn hos oss.

Ønsker alle en god søndag, god Valentinsdag (for de som feirer den) og ikke minst, til alle mødre, gratulerer med morsdag! Flere smakebiter finner du på Maris blogg.

24 thoughts on “En smakebit på søndag – Skatten på sjørøverøya

  1. Det kan være en stor utfordring å flytte. Ikke minst fordi en må ta en mengde avgjørelser om hva som skal bli med på lasset 🙂 Vi flyttet sist mai og jeg måtte gå igjennom bøkene mine enda en gang og prøve å minske ned på antallet. Ingen morsom oppgave 🙂 Ha en riktig fin søndag!

    1. Jeg har gitt bort en stor del av mine egne bøker tidligere, og nå må jeg og mamma gjøre det samme med hennes. Er masse bøker fra min ungdomstid som jeg rett og slett ikke har plass til, så hun tar med bortover så min nevø og niese kan få glede av dem inntil videre. Med streng beskjed om at de som holder på å falle fra hverandre ikke skal lånes vekk uten tilsyn, he he.

  2. Kul! På svenska heter den Skattkammarön. Jag går en kurs i kreativt skrivande barnlitteratur och vi hade att läsa den och skriva en prequel för vissa av karaktärerna. DÅ lånade jag och kollade lite på Black Sail också! 🙂

  3. väldigt roligt med böcker man läste som barn. Skattkammarön läste jag som vuxen, faktiskt, i samband med att jag läste Björn Larssons roman, Long John Silver.
    tack för smakebiten och påminnelsen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.