Verdens bokdag 2017

I dag er det verdens bokdag, og det må selvfølgelig feires. Med lesing såklart! Det har blitt lite lesing siste uken pga sykdom, men nå føler jeg med bedre, og da skal det jammen leses. Jeg har en liten bunke av bøker jeg holder på med for øyeblikket. Av en eller annen grunn klarer jeg rett og slett ikke å holde meg til bare en bok om gangen. Noen dager vil jeg lese fantasy, andre dager urban fantasy, eller kanskje litt krim. Da må man ha valgmulighetene klare. Noe som er grunnen til at leselisten min er på femti bøker pluss mesteparten av tiden.

Jeg har allerede bestemt meg for boken jeg skal lese videre på i dag. Det må jo bli Isilds Vrede av John Olav Oldertrøen. Jeg er i humør for ungdomsbøker, og det jeg har lest av boken så langt har virkelig vekket interessen. Etter denne tror jeg nok det blir over til noe helt annet, nemlig Lille Linerle av Myriam H. Bjerkli. Den har ligget klar hele påsken, men siden jeg ikke har vært i toppform har jeg ikke fått startet på den enda.

Ellers ligger det to engelske bøker klare på bordet. Jeg har holdt på med begge en stund nå da. Fool’s Errand – skrevet av Robin Hobb – er det ikke krise om jeg bruker litt tid med. Har lest den før, elsker boken, og leser kun på den når jeg vet jeg har timer eller dager klare til å lese. For når jeg først kommer igang med denne, er den nesten umulig å legge fra seg. Så da må den vente på det perfekte tidspunkt.

Firefight er skrevet av en av mine favorittforfattere, Brandon Sanderson. Jeg han vel kun lest første kapittel av denne så langt. Dette er nok enda en bok jeg tror jeg vil ha problemer med å legge fra meg, så avventer å begynne skikkelig til jeg ser jeg har ett par ledige ettermiddager. Av erfaring skal det mye til for meg å legge ned Sandersons bøker når jeg først kommer igang, så da må jeg tenkte taktisk når jeg skal lese dem.

En smakebit på søndag

Det er ganske perfekt når bokdagen faller på en søndag. Perfekt unskyldning til å både lese bøker og dele smakebit fra boken sånn at andre vil lese den også! Så når jeg skal lese videre på Isilds Vrede selv, så må jo nesten smakebiten komme fra den boken også.

Så hva handler boken om? Trym og familien hans skal flytte fra alt det kjente for å overta bestemorens gård. Men hva er det som skjer med ham? Hvorfor ser og hører han ting som ingen andre gjør? På gården treffer Trym en merkelig jente i skogen, og skjønner at noe svært alvorlig er i ferd med å skje: Verden holder på å gå under! Det finnes bare én eneste måte å stoppe det på, men den oppgaven synes umulig.

Jeg er femti sider inn i boken, og gleder meg til å lese videre. Det snør forresten også (Bergen, what can you do), og hunden har ikke tenkt seg en plass som ikke er sofaen (pysen min). Så jeg får absolutt lest videre. Smakebiten jeg har valgt er fra første kapittel i boken. Det er ikke lett når man skal flytte fra bestekompisen.

Han og Herman hadde prøvd å forberede seg på det som skulle skje, men de endte alltid opp med å prøve å late som de hadde glemt det, at det aldri skulle skje, at det var langt inne i fremtiden. Men nå var fremtiden her. Det var ingen ting de kunne gjøre for å endre på det.
Trym kremtet og svelget en stor, tørr klumå i halsen. – Skal vi ta en tur til slottet, eller?
Hermans hake skalv. Det var ikke lett å se, en nesten umerkelig bevring, men den skalv. Han så bort. – Ja, klart det. Vi drar!
(s. 11)

 

Nye smakebiter vil etterhvert bli linket til fra Maris blogg, akkurat slik det er hver søndag. Frem til det blir klart, finn en bok, kanskje litt godis igjen fra i går, og kos deg. God bokdag!

18 thoughts on “Verdens bokdag 2017

 1. God bokdag!
  Jeg leste nettopp Lille Linerle, og tror du har rett om det å være i bedre form. Isilds vrede står på leselisten min, jeg må jo få med meg den norske fabelprosaen i det minste :-)og Brandon Sandersons Mistborn står også der. Jeg hørte akkurat Elantris på lydbok. Den er skikkelig bra. Robb Hobb har stått på leselisten lenge, men du vet det der om lang liste og dårlig tid 🙂
  Jeg holder på å lese til eksamen, så akkurat nå er heller ikke riktig tid til å dra frem så mange bøker! Ha en riktig fin søndag!

  1. Ja det jeg vet om Lille Linerle sier meg at jeg vil være i litt bedre form før jeg leser den. Heldigvis har jeg ikke akkurat mangelvare på bøker for å si det sånn.

   Når du har tid (gjerne ett par uker hvor det ikke er noe annet som presser) så les Robin Hobb. Hun er en av mine favoritter innen episk fantasy, og merkelig nok funker førsteperson når det er hun som skriver det. Sanderson er jo kongen, så Mistborn anbefales også. Igjen, det var dette med å ha tid da. Velkjent problem 😉

 2. God bokdag til deg også! Gøy å finne flere innlegg om bokdagen, jeg linker til deg 🙂 Siden jeg også har tilhold i Bergen vet jeg akkurat hvordan du har det utenfor vinduene dine, selv droppet jeg tur til fordel for lesing, så det passet egentlig bra med denne snøen. Ha en super søndag Cicilie!

  1. God bokdag Tine, på en dag som jo har perfekt lesevær. Heldigvis er hunden her i hus lite glad i alt som er vått (jada, hun bor i rett by for det), så hun sover søtt i sofaen nå når jeg skal til å lese.

 3. Känner inte till den här boken. Tack för smakebiten!

  Nu känns det lite löjligt att ha klagat på vädret här (det är sol, men blåser iskallt) 😮

 4. Boken du ger smakbit ur låter onekligen intressant 🙂 Tack för den smakbiten!
  Robin Hobb, Sanderson … skulle gott kunna tänka mig att läsa hela din hög! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.