Smakebit – Stella Polaris

Denn søndagene er smakebitene tilbake på bloggentil Mari;, Flukten fra Virkeligheten. Jeg fortsetter med å presentere smakebiter fra bøker jeg leste i fjor, denne gangen en av de få norske bøkene jeg leste i 2019.

Ukens smakebit er hentet fra Stella Polaris, skrevet av Myriam H. Bjerkli. Jeg leste denne i august i fjor, og for noen dager siden ble anmeldelsen av den endelig postet på bloggen min. Du finner den her. Du kan også lese mer om boken på Goodreads, og flere smakebiter denne søndagen finner du HER.

«Hvor er Marius?»
«De har tatt ham» skrek hun mot ham. «Barnevernet har tatt sønnen vår!»
Hun grep ølflasken og slengte den i veggen rett over hodet hans. Flasken knuste, og glasssbiter og øl sprutet over ham.
«De har tatt Marius, og det er din skyld!»
«Ro deg ned!»
Han spratt opp og grep henne rundt håndleddene.
«Hva har skjedd?»
Hun falt mot ham, vred den ene armen løs og hamret mot brystkassen hans mens alt gikk i oppløsning. Ansiktet falt sammen til en skrikende maske, bena skalv, og det var bare den ene neven, hardt klemt rundt underarmen, som holdt henne oppe.
«De har tatt Marius» gjentok hun om og om igjen. «Og det er din skyld!»

Fra side 12

I dag skal det i teorien være lengre perioder uten regn, så planen er en liten tur med huden på markene på Storetveit, før jeg kanskje gjør noe husarbeid før jeg synker ned i sofaen med en god bok. Jeg håper på å kunne gjøre noe annet kreativt også, jeg har jo en hel roman som må redigeres, men vi får se hva som er mest forlokkende når jeg kommer hjem; husarbeid, redigering, eller en av fem bøker som ligger på vent i sofaen.

Jeg tror ikke du taper penger på å vedde på bøkene i dag. God søndag.

14 thoughts on “Smakebit – Stella Polaris

  1. Kjenner jeg blit litt missunnelig, men vi skal jo ha fint vær her også da. Så ut som solen kunne finne på å titte frem, så jeg krysser fingrene jeg. God søndag!

 1. Bøkene til Bjekli er ganske så tøffe. Den første kanskje litt mer enn denne. Men likevel, det er tøft å lese om mishandling i hjemmet og. Jeg vet hun kommer ut med en ny bok snart og jeg ser virkelig frem til å lese den.
  Ha en riktig fin søndag!

  1. Ja det har du helt rett i. Lille Linerle var spesielt tøff, og denne også. Gleder meg til hennes neste bok, er jo under en måned igjen nå!

 2. Tack för smakebiten! Vill gärna veta mer, men den verkar inte vara översatt till svenska. Handlar det om 1944 års Stella Polaris?

  1. Nei, det er en krimbok satt i nåtiden. Frittstående oppfølger til Lille Linerle. Veldig gode, så om du orker å lese norsk (og får tak i dem) anbefaler jeg begge!

 3. Här skiner solen idag med klarblå himmel, ingen snö, känns inte som det varit någon vinter än… aldrig varit med om något liknande förut. Boken känner jag f.ö. inte till, tack för smakbiten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.