En smakebit på søndag – The Martian

Gratulerer med dagen til alle norske lesere! Her i Bergen er det, ikke overraskende, regn. Men innimellom blir det opplett lenge nok til at man tror det skal bli bedre, men så regner det igjen. Akkurat hva man forventer på 17 mai med andre ord. Jeg har ikke tenkt meg inn for å se på toget, ikke i dette været, da blir det heller en avslappet dag med mamma, pavlova, og ost og kjeks i kveld en gang (hvis jeg har plass til mer mat).

pavlova17mai

themartianVi prøvesmakte pavlovaen i går kveld, og den smaker helt himmelsk. Vi har ikke krem i vaniljekremen, som er hjemmelaget selvsagt, så den ble litt flytende denne gangen. Men de gjør ikke noe, for god er den uansett. Litt mye bær, men da lager man bare en haug av det!

Ellers ble jeg ferdig med Guards! Guards! i går, og postet også anmeldelsen min av Råta. Så da var alt klart til å begynne på neste bok på leselisten, eller ihvertfall lesebordet ved siden av godstolen: The Martian, av Andy Weir. Jeg har nettopp begynt på den, men fant ut den var perfekt til å ha som ukens smakebit også.

Forlaget om boken: En astronaut er etterlatt på Mars. Uten mulighet til å kontakte Jorden. Han har forsyninger for 11 måneder. Redningsaksjonen kommer om fire år. Tidligst. Men han nekter å gi opp.

Smakebiten er hentet fra aller første side.

LOG ENTRY: SOL 6
I’m pretty much fucked. That’s my considered opinion. Fucked. Six days into what should be the greatest two months of my life, and it’s turned into a nightmare. I don’t even know who’ll read this. I guess someone will find it eventually. Maybe a hundred years from now.
For the record . . . I didn’t die on Sol 6. Certainly the rest of the crew thought I did, and I can’t blame them. Maybe there’ll be a day of national mourning for me, and my Wikipedia page will say, «Mark Watney is the only human being to have died on Mars.»
And it’ll be right, probably. ‘Cause I’ll surely die here. Just not on Sol 6 where everyone thinks I did.
Let’s see . . . where do I begin?

Kanskje jeg får lest litt mer i boken i løpet av dagen, vi får se. For å finne flere smakebiter kan du ta turen til Maris blogg! Ønsker deg en fin søndag videre, og til mine norske lesere, gratulerer med dagen!

39 thoughts on “En smakebit på søndag – The Martian

  1. Ja har sett flere som enten leser boken eller skal lese den. Jeg låner den av mamma, som synes den var veldig god.

 1. Pavlova har jag funderat många gånger på att göra, men jag har ännu inte gjort det. Spännande att vi läser samma bok 🙂

  1. Det er veldig lett å lage egentlig, men om jeg må innrømme at vi brukte Toro-pose til bunnen. Veldig godt også!

   Har ikke kommet så langt i boken enda, men så langt er den veldig spennende.

 2. Vad god den ser ut, pavlovan!
  Det verkar som en lovande bok; jag har länge velat läsa The Martian. Nu skulle jag vilja köpa boken! Det låter riktigt bra.
  Ha en fin nationaldag och grattis till dagen!

  1. Tusen takk 🙂 Boken er veldig god så langt. Jeg valgte en engelske fordi det var denne mamma kjøpte, men også fordi jeg foretrekker orginalspråket så lenge jeg forstår det 🙂

  1. Versjonen jeg har har faktisk det andre omslaget ( dette ), men siden jeg liker dette omslaget bedre velger jeg å bruke det her 😉

 3. Pavlova er en deilig kake, og fin til 17.mai. Kos deg med bok og kake. Boka har jeg lest at andre bloggere har likt.. selv skal jeg lese ferdig MaddAddam her og lage middag og daddelkuler litt senere!

  1. Pstt.. har visst ikke sett bloggen din før, så nå legger jeg deg til i bloggrullen min! Selv om jeg ikke leser så veldig mye fantasy og sci-fi, men noen ganegr gjør jeg det også. Leste mer av det før i tiden egentlig..har lest klassikerne av Tolkien, Ursula Le Guines, C.J. Lewis, Doris Lessing, noe av Bing og Bringsværd med mer opp gjennom..

   1. La til deg også, både i blogglisten og i Digg (online rss leser) da det er lettere å få med seg alle nye innlegg da!

    Jeg leser nok mest i de sjangrene, men prøver å lese ting utenfor komfortsonen. Er jo så mye bra der ute. Da er det kjekt å finne anbefalninger i de andre bokbloggene!

 4. Jeg lagde pavlova i juleferien. Innmari fryktelig godt! Men så søøøøtt! Det føles nesten som om man kan pådra seg diabetes bare ved å tenke på det ;D

  Boken gleder jeg meg veldig, veldig til å lese! Har hatt den på leselisten i evigheter!

  1. Pavlova er så altfor altfor godt. Jeg bruker ikke krem, synes den er litt mindre søt da. Litt 😉

   Jeg er vel hundre sider inn i boken nå, og liker den godt så langt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.