Smakebit – Moving Pictures

Det er søndag, og tid for en ny smakebit. Denne uken presenteres smakebitene av Mari via bloggen Flukten fra Virkeligheten.

Etter en uke med finvær ser det ganske grått ut i dag. Noe som egentlig ikke er et problem, siden jeg ikke har fått lest så mye den siste uken, og egentlig hadde ett ønske om å tilbringe dagen med nesen i en bok. Noe som er mye lettere når man ikke får dårlig samvittighet fordi man ikke tar med hunden på fjelltur i solen.

Ukens smakebit kommer fra en annen bok jeg leste i påsken, Moving Pictures av Terry Pratchett. Discworld bøkene er lettleste, spennende, og morsomme. Jeg elsker skrivestilen til Pratchett, og for de som ikke har lest noe av ham, så kan jeg virkelig anbefalle ham som forfatter. Jeg vet noen av Discworld bøkene er oversatt til norsk, litt usikker på svensk, men hvis mulig vil jeg anbefalle å gi engelsk en sjanse. Rett og slett fordi jeg ikke vet om humoren, og det lille ekstra som gjør bøkene hans, fungerer like godt oversatt.

The universe contains any amount of horrible ways to be woken up, such as the noise of the mob breaking down the front door, the scream of fire engines, or the realization that today is the Monday which on Friday night was a comfortably long way off.

A dog’s wet nose is not strictly speaking the worst of the bunch, but it has its own peculiar dreadfulness which connoisseurs of the ghastly and dog owners everywhere have come to know and dread. It’s like having a small piece of defrosting liver pressed lovingly against you.

Det må sies at som hundeeier er jeg ikke helt enig, men nå har min det med å vekke meg med å stå oppå meg og småbrumme fordi det er på tide jeg står opp så jeg kan A, gi henne frokost, og B, stå opp så hun kan få sengen min for seg selv.

Håper alle har en fin søndag!

15 thoughts on “Smakebit – Moving Pictures

  1. Terry Pratchett är en författare jag känner att jag verkligen borde läsa. Jag har försökt samla på mig böckerna om Skivvärlden, men de är ju så gamla att de är svåra att hitta. Och så är de väldigt många

  2. Jeg har lest mange av Terry Pratchetts bøker, men ikke Moving Pictures. Jeg har samlet sammen en hel del av serien fra gjenbruksbutikker og loppemarked. Men jeg har ikke kommet i gang med å lese dem enda. De jeg har samlet er på engelsk og det jeg har lest til nå har stort sett vært på norsk.
    Ha en riktig fin søndag!

  3. Hahaha, denne smakebiten var fantastisk! Jeg har lest Good omens, som Pratchett jo skrev sammen med Gaiman. Er antakelig den eneste leseren i verden som ikke er fan av den boka, men dette så mer ut til å være i min gate. Kos deg videre med boken og håper du får en fin søndag 🙂

  4. Fantasy eller sf? Inget av dem lockar mig så mycket just nu, men kanske vore en verklighetsflykt en bra idé? Tack för smakbit, ha en skön söndag

  5. Jag har inte läst Pratchett, men nu har du övertygat mig om att jag borde. Tyvärr verkar inte första delen i någon av serierna finnas på Storytel, men jag får väl testa med någon standalone tills mitt köpstoppsår för böcker är till ända – eller jag kommer ut ur covidisoleringen och kan gå på biblioteket.

  6. Jeg har heller ikke tenk å lese Prachett på noe annet enn engelsk, hoho, for jeg elsker de språklige finurlighetene hans! Har ikke lest så mange av bøkene hans, riktignok, så takk for smakebiten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.