Smakebit – The Hanging Tree

Det er søndag, og tid for en ny smakebit. Denne uken presenteres smakebitene av Astrid Terese fra bloggen Betraktninger.

Første arbeidsuke etter påskeferien er unnagjort, og våren har (kanskje) endelig kommet til Bergen, forhåpentligvis for å bli denne gangen. For jeg begynner å bli litt lei av fine vårdager etterfulgt av snø og drittvær. Men, dette er Vestland(et), så jeg er fullstendig klar over at snø i mai er fullt mulig.

Jeg har ikke fått lest så mye siste uken, da jeg har hatt eksamen i en ny seritifisering jeg må ha på jobben. Det gikk kjempefint, så sertifiseringen er i boks, men jeg ble noe sliten i hodet og trengte ett par dagers lesepause. Så ukens smakebit er hentet fra siste boken jeg leste i Rivers of London serien, The Hanging Tree. Det er sjette bok om Peter Grant, skrevet av Ben Aaranovitch.

The very rich, having fundamentally missed the point of urban living, have long been frustrated by the fact that it’s impossible to squeeze the amenities of a country mansion—car showroom, swimming pool, cinema, servants quarters etc.—into the floor space of your average London terrace. Those without access to trans-dimensional engineering, a key Time Lord discovery, have had to resort to extending their houses into the ground. Thus proving that all that stands between your average rich person and a career in Bond villainy is access to an extinct volcano.

Siden det skal bli kjempeflott vær i dag også, er planen å komme meg på en liten fjelltur sammen med Moya. Etter det blir jeg å holde meg hjemme, men du skal ikke se bort ifra at jeg ender opp på altanen med en god bok og kanskje noe kaldt i glasset.

Ellers har jeg nylig opprettet Facebook side for denne bloggen, den kan du finne her hvis du bruker Facebook og vil følge oss der. Den er hovedsakelig opprettet for å endre Instagrammen til bedriftsprofil, men det er også en grei måte å holde seg oppdatert på nye blogg innlegg og sånt. Ellers tenker jeg å begynne å poste litt videoer på Instagrammen etterhvert, litt boktips og vise litt mer av hverdagen min og sånn. Vi får se hvordan det går.

Håper alle har en fin søndag, og avslutter med enda et lite sitat fra The Hanging Tree, fordi jeg digger nerdereferansen i det også! Begge sitatene hadde det faktisk. Flere som tok den?

Once the telephone had been invented, it was only a matter of time before the police got in on the new technology and, first in Glasgow and then in London, the police box was born. Here a police officer in need of assistance could find a telephone link to Scotland Yard, a dry space to do “paperwork” and, in certain extreme cases, a life of adventure through space and time.

15 thoughts on “Smakebit – The Hanging Tree

 1. Da har jeg likt bloggen din på Facebook. Vet ikke om du liker min, men kanskje du vil? Siden heter Betraktninger.
  Jeg elsker Rivers of London-serien! Fantastiske bøker. Har du lest The natural history of dragons av Marie Brennan? Også en fantastisk serie. Kom på det da jeg så bildet av Schwabs bok på Facebooksiden din 🙂
  Murakami er en fantastisk forfatter. Han bruker magisk realisme, et teknisk grep som gjør at han kan skrive om fantastiske elementer i en realistisk historie. Jeg anbefaler alltid at en begynner med Kafka på stranden og/eller 1Q84 hvis en har lyst til å bli kjent med Murakami. De er veldig typiske for Murakami, og lettere å forstå enn noen av de andre bøkene hans.
  Ha en riktig fin søndag!

  1. Hadde faktisk ikke likt FB siden for bloggen din enda, men det er gjort nå selvfølgelig. Jeg har ikke lest The Natural History of Dragons, enda. Den er en av bøkene jeg vet jeg kommer til å lese, men lesehyllen (en bunke hadde veltet og drept meg) er en smule full, så prøver iherdig å jobbe meg gjennom den før jeg kjøper noe nytt. :p

   Og har nå notert begge Murakami titlene du nevnte, så får jeg se hvilken av dem jeg prøver meg på først.

   1. Kjenner til det med en bunke som kan tippe over 🙂 Jeg har klart å begynne på å lese uleste bøker i bokhylla. Kanskje vi rett og slett trenger stengte bibliotek innimellom 😀

 2. Jag har aldrig varit i London, tror det vore en fördel om man kände till staden när man läser boken. Populär verkar den sannerligen vara liksom tidigare böcker i serien. Intressant. Tack för smakbit, trevlig söndag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.